Društvo

Učiteljica ZABRANILA deci da prisustvuju nastavi, OVO je razlog

Izvor mondo.rs Izvor Večernje novosti

U osnovnoj školi "Risto Ratković" u Bijelom Polju jednom učeniku nije dozvoljeno da pohađa nastavu zbog toga što je imao blato na obući! Roditelji ogorčeni, u školi ne vide ništa sporno.

Izvor: MONDO/Danijela Pašić

Roditelji su uputili pismo ministru prosvete Damiru Šehoviću kako bi, kako kažu, upoznali nadležne institucije i javnost sa kojim problemima se susreću učenici.

Oni su u pismu naveli da su se deca igrala u dvorištu i kako je otoplilo, stvorilo se blato koje se zalepilo za dečju obuću.

"Učiteljica Lj.D. nije im dozvolila da uđu u učionicu sa takvom obućom. O svemu je obavestila organizatora nastave, koja nas je pozvala i mi smo vrlo brzo stigli u školu", priča otac.

"Mom sinu, kao i njegovim drugarima, saopšteno je da idu do kuća i obuju novu čistu obuću. Ovo je neverovatno. Mi smo sina poslali u školu na nastavu, a tamo mu nije dozvoljeno da joj prisustvuje. Razgovarali smo sa zaposelnima u školi i pitali ih odakle im pravo da šalju dete kući. Deca su bila bez razloga izložena maltretiranju i opasnostima na putu do kuće i nazad", nastavio je priču jedan od roditelja.

Međutim, organizatorka nastave tvrdi da je sve uradila isključivo sa dobrom namerom.

"Previše je bilo blata na njihovoj obući, tako da je u učionici bilo pravo ruglo. Želela sam da to sprečimo i uložimo napor da deca, ukoliko su im mokri obuća i čarape, njih promene radi zdravlja. Sve troje dece je to poslušalo i uradilo i vratilo se za desetak minuta. To nije uradio samo jedan dečak, koji je vikao na mene, unosio mi se u lice. Bila sam uplašena. Pogrešila sam što nisam pozvala policiju", kaže organizator nastave.