Društvo

BRAVO! Heroj s Košara dobio nov dom zahvaljujući dobrim ljudima

Izvor mondo.rs Izvor rts

Od ovog Božića, Zoran Perović, heroj sa Košara, živeće u novoj kući u selu Ostri, koja je izgrađena zajedničkom akcijom Grada Čačka i mnogobrojnih donatora.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Sa Košara se 1999, u rodnu Ostru vratio svakodnevnom, skromnom životu. U višečlanoj porodici, samo on i brat mogli su u nadnicu.

"Roditelji nemaju primanja, braća nisu zaposlena. Moramo da se pritrpimo da bi sa sviju strana mogao da zaradiš da bismo nešto imali svi, da podelimo ono što imamo", rekao je Zoran Perović, prenosi RTS.

Priča o Zoranovoj sudbini, teškoj borbi protiv nemaštine i životu u čatmari sagrađenoj pre više od veka koju su objavili lokalni mediji, pokrenula je brojne donatore.

"Zahvalna sam od srca svima koji su mi pomogli i srećna sam u životu. Dođe mi da zapevam, al' dođe mi i da zaplačem", objašnjava Milka Perović, Zoranova majka.

Perovići su letos dobili traktor i priključne mašine. Da im pomognu, na istom zadatku, našli su se privrednici i lokalna samouprava, pa je ubrzo počela i gradnja nove kuće.

"Kuća od 50 kvadrata na porodičnom imanju, negde oko četiri miliona dinara, pomoću dobrih ljudi i Grada Čačka to smo uspeli, sa svim dozvolama. Sama gradnja je tekla dobro, rezultat je nemeštena kuća sa kupatilom i svim onim stvarima koje su neophodne Zoranu da započene novi život", kaže Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

"Dao sam predlog lokalnoj samoupravi da organizuje pri Opštini da se svi uključimo, i privrednici i Opština, da pomažemo ljudima koji su u ovakvim situacijama kao što je Zoran bio", kaže Milenko Kostić, privrednik iz Čačka.

Perovići kažu da će ovaj Božić pamtiti ceo život. U novom domu imaće sve uslove, a lakše će im, nadaju se, neko i doći jer je urađen i put ka njihovom domaćinstvu.