Društvo

Penzioneri, evo kad možete u kupovinu pred Uskrs

Autor Jelena Stokić Izvor mondo.rs

Zbog produženja policijskog časa na 84 sata brojni penzioneri su zabrinuti i pitaju se da li će moći i ove sedmice u kupovinu u zoru.

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Već mesec dana traje potpuna zabrana kretanja za starije od 65 godina, koji jednom nedeljno mogu da izađu iz kuće i odu do prodavnice.

Zbog produženja policijskog časa na ceo vikend termin koji mogu da iskoriste da odu u nabavku je petak od 4 do 7 sati ujutru.

Policijski čas će narednog vikenda( za Uskrs) će biti još duži - čak 84 sata, ali će naši najstariji moći da idu u nabavku u isto vreme kao i do sada - od četiri ujutru u petak.

Inače, zbog Uskrsa je za ostale građane kupovina moguća do 16 sati. U sredu i četvrtak od 7 ujutru do 16 sati, a u petak od 8 do 16 časova. Ovo je odlučeno danas kako se ne bi stvarale prevelike gužve uoči karantiona od 84 sata.

Građanima starijim od 65 godina, u petak 17. aprila u terminu od 4 do 7 časova, na raspolaganju su svi Super Vero prodajni objekti:   

Bulevar Milutina Milankovića 86a (Novi Beograd), Mis Irbijeve bb, (Konjarnik), Nikodima Milaša 2, TC Zira, Vojvode Stepe 253 (Voždovac),  Ace Joksimovića 2b (Žarkovo), Braće Jerković 114.