Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je da će, u skladu sa preporukama PKS, a radi sprečavanja stvaranja većih gužvi u trgovinskim radnjama, prodajni objekti u sredu i četvrtak raditi u vremenu od 7 do 16 časova, a u petak od 8 do 16 sati, saopštila je Gradska uprava.

Dodao je da će penzioneri i građani stariji od 65 godina svoju nabavku moći da obave u petak u periodu od 4.00 do 7.00 časova ujutru.

Većina trgovinskih lanaca je saopštila da će radno vreme biti produženo.

IDEA, Roda i Mercator maloprodajni objekti u Beogradu će danas i sutra (sreda i četvrtak) raditi od 7 do 16 časova, dok će u petak u periodu od 8 do 16 sati, saopštio je Mercator-S.

Takođe, u petak od 4 do 7 časova ujutru, sve beogradske IDEA, Roda i Mercator prodavnice, biće otvorene za sugrađane starije od 65 godina.

I kompanija Lidl je saopštila da će od srede, 15. aprila do petka, 17. aprila sve prodavnice će raditi duže - do 16 časova.

Isto radno vreme važi i za DIS markete (sreda i četvrtak) od 7 do 16 časova, petak od 7 do 16 (za starije od 65 godina od 4 do 7 ujutru).

Od subote, 18. aprila do ponedeljka, 20. aprila prodavnice će u svim gradovima biti zatvorene.

Policijski čas uveden zbog korona virusa je opet produžen, pa će takozabrana kretanja trajati od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova. 

Ovo će biti najduži policijski čas do sada, pa se očekuju i velike gužve u marketima do petka.