Društvo

TAMARA SE OGLASILA SA KOSOVA: Evo šta voditeljka kaže o hapšenju!

Autor Tamara Sekulović

Nakon navoda je voditeljka uhapšena sa celom svojom ekipom emisije "Sa Tamarom u akciji" na Kosovu u Vučitrnu, javila se sa gradilišta.

Izvor: Youtube/N1/printscreen

Mediji javljaju da je Tamara Grujić, novinarka serijala "Sa Tamarom u akciji", uhapšena sa članovima ekipe u Vučitrnu, a objavljeno je i saopštenje koje je poslao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je potvrdio da je došlo do hapšenja.

Međutim, voditeljka se prvo oglasila i demantovala ove navode.

"Nije stina. Nisu nas priveli. Ništa se nije dogodilo, mi smo na gradilištu u selu Prilužje, neko je pogrešno preneo", rekla je Tamara kratko za "Novosti".

Ipak, ona se nedugo potom opet oglasila i rekla da je ipak bila privedena, ali da je bila u pitanju greška kosovske policije.

"Imali smo manju neprijatnost, ali je važno da je sada sve u redu i da možemo da nastavimo da snimamo naše emisije", rekla je Grujićeva.

Tamara u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju realizuje projekat obnove nekoliko kuća za socijalno ugrožene Srbe na Kosovu i Metohiji.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su prethodno rekli:

"Ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije koje vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika. Očigledno je da u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u našoj južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primene ovakvih metoda zastrašivanja", navodi Petković.

"Zahtevam da Tamara i njene kolege bez odlaganja budu pušteni na slobodu i da im se omoguću da nesmetano rade svoj plemeniti posao. O njihovom bezrazložnom hapšenju obavestili smo i sve relevantne međunarodne predstavnike u pokrajini, a očekujemo i reakciju svim medijskih udruženja. Nedopustivo je da medijski radnici budu mete bilo čije politike i neophodno je da im se omogući da bez smetnje i opstrukcije obavljaju svoj posao", zaključuje u saopštenju Petar Petković.

(Mondo)

Tagovi