Društvo

VAKCINISAĆEMO SE I U TRŽNIM CENTRIMA: Član Kriznog štaba otkrio šta misli o vakcinaciji uz "šoping"

Autor Natalija Krantić

Dr Predrag Kon je podržao vakcinaciju u tržnim centrima.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Epidemiolog doktor Predrag Kon u jutarnjem program na televiziji Studio B govorio je o vakcinaciji građana na mobilnim punktovima u tržnim centrima. Punktovi za vakcinaciju u tržnim centrima će biti postavljeni po nekoliko dana, a posetioci i ljudi koj žive u blizini centara će moći da se vakcinišu navodi se u saopštenju Gradske uprave. O početku akcije i tačnim lokacijama tržnih centara će uskoro biti poznato više informacija.

"Lično sam za to da se što više približimo građanima, kada je neko na oku i kada se vidi da je ponuda neprekidno pristuna veći će biti odaziv", odgovorio je Dr Kon kada ga je voditeljka pitala za lično mišljenje o vakcinaciji u tržnim centrima.

Ekipa Gradskog zavoda je obišla tržni centar "Ušće" gde je detaljno istražila mesta na kojima vakcinacija može da se sprovodi, gde bi punktovi stajali.

"Nema nijednog jedinog razloga da budem protiv tako nečega, smatram da ovu akciju traba podržati" nadovezao se poznati epidemiolog.

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO)