Društvo

DRAŠKOVIĆ O VELIKOM PORAZU RUSIJE! Uporedio Putina sa Hitlerom i otkrio - Obojica su jednu stvar uradili u 4 SATA UJUTRU

Autor Petar Latinović

"Ovo je strašno, ovo je neoprostivo. Ovo je najveća agresija koju je neko mogao da napravi pre svega na veliki ruski narod i njegovu slavnu istoriju i kulturu."

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Predsednik SPO Vuk Drašković je u nedavnom intervjuu rekao kako je invazija Rusije na Ukrajinu sulud i "možda nacistički napada na Ukrajinu".

"Vladimir Putin je počeo napad na Ukrajinu tako što se obratuio narodu sa TV-a i rekao da je Ukrajina kao država isrorijska greška i da su Ukrajinci kao nacija istorijska greška. Rekao je da obe te istorijske greške moraju biti ispravljene. Rekao je bukvalno ono isto što je rekao Adolf Hitler 1938. kada je krenuo na Austriju, ukinio Austriju i priključio je nemačkom rajhu. Austrijance je proglasio za nepostojeće", rekao je Drašković u emisiji "Knjiški ljudi."

On kaže kako je Hitler 1938. upao u Sudete sa parolom zaštite germanskog sveta.

"Iz germanskog sveta će se kasnije razviti ruski svet, a iz ruskog sveta će se razviti srpski svet. On kreće na Sudete sa obrazloženjem da ide da zaštiti germanski svet. Progutao je Sudete uskoro i Čehoslovačku. Putin je kaže krenuo na Donbas da bi odbranio ruski svet od genocida. Hitler je tačno u 4 časa posle ponoći 1941. bombardovao Kijev. Putin je u februaru ove godine u četiri sata posle ponoći bombardovao Kijev. Ovo je strašno, ovo je neoprostivo. Ovo je najveća agresija koju je neko mogao da napravi pre svega na veliki ruski narod i njegovu slavnu istoriju i kulturu. Prvi put u istoriji ona se našla izopštena iz civilizacije", rekao je Drašković.

On je podsetio da je Putin izgubio tokom opsade Lenjingrada dva brata.

"Tada je njegov Lenjingrad slavljen kao Termopil antinacističke odbrane sveta. E sad su ti Termopili u Ukrajini. Ovo je ogroman poraz Rusije", naveo je on i dodao da je cela akcija "dugo pripremana".

A da se radi o dugo pripremanoj akciji potvrdio je i ukrajinski general Kirilo Budanov. On je još u novembru prošle godine alarmirao je svetsku javnost. Vladimir Putin, rekao je Budanov tada za "Military Times", koristi masovne vežbe "Zapad 21" u zapadnoj Rusiji i Belorusiji kao paravan za planiranu invaziju na Ukrajinu. Dan kasnije, Blumberg je izvestio da američki obaveštajni izvori govore da se Rusija priprema za višestruki napad na Ukrajinu.

U to vreme, Putinov portparol je osudio Budanovove tvrdnje kao "histeriju“, a veliki deo ostatka sveta nije bio sklon da im poveruje – to jest, sve do jutra 24. februara, kada je počela ruska invazija na Ukrajinu. Kao šef odbrambene obaveštajne agencije Ukrajine - GUR - Budanov je član nove generacije ukrajinskih odbrambenih zvaničnika koji se ugledaju na oficire NATO-a, a ne na svoje sovjetske prethodnike. On je postao punoletan nakon pada SSSR-a, radeći sa ukrajinskom odbrambenom obaveštajnom agencijom na operacijama na Krimu koji je okupirala Rusija sredinom prošle decenije.

Tokom 2019. bio je na meti atentatora koji je pokušao da mu digne u vazduh automobil. Imenovanje Budanova 2020. od strane predsednika Volodimira Zelenskog naišlo je na kritike jer su pojedini tvrdili da je premlad - ima 36 godina. Kada je došao na tu funkciju, počeo je da gradi veze sa obaveštajnim agencijama od Sjedinjenih Država do Turske i da se fokusira na stvaranje ukrajinske obaveštajne službe - servis koji bi manje hijerarhijski i više horizontalno bio integrisan. Šef američke Agencije za nacionalnu bezbednost nedavno je rekao da je od početka rata razmena obaveštajnih podataka sa Ukrajinom bila "revolucionarna".

(MONDO)