Društvo

JEDAN OD OMILJENIH SLATKIŠA U SRBIJI POVLAČE IZ HRVATSKE: Mole potrošače da ga vrate u prodavnicu!

Autor Miloš Škrbić

Obaveštenje se odnosi na sve proizvode čiji su rokovi trajanja zaključni sa 15. februarom sledeće godine.

Izvor: shutterstock/sorbis

Vodeći trgovački lanac u Hrvatskoj "Konzum" je obavestio potrošače da sa polica povlači proizvode "Munchmallow family 210 g" i "Munchmallow 105g".

Obaveštenje se odnosi na sve proizvode čiji su rokovi trajanja zaključni sa 15. februarom sledeće godine. 

Razlog za povlačenje su, kako kažu, promenjena organoleptička svojstva proizvoda. Iz "Konzuma" su zamolili kupce da provere jesu li kupili navedeni proizvod, odnosno da ga donesu u najbližu "Konzumovu" prodavaonicu, gde će im biti vraćen novac.

"Izvinjavamo se kupcima na neprijatnosti, ali u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijumima kvaliteta i zdravstvene ispravnosti", zaključili su.

Povodom ovog incidenta oglasili su se i iz kompanije "Jaffa Crvenka".

"Jaffa Crvenka donela je odluku da zameni "Munchmallow" 105g i 210g sa rokom trajanja do 15.2.2024. svežim proizvodima, zbog izmenjenog ukusa na pojedinim proizvodima, a svi proizvodi su potpuno zdravstveno bezbedni za upotrebu.

Zamena proizvoda je skoro u potpunosti završena i na policama u Srbiji i u regionu se nalaze proizvodi u novoj ambalaži ˝Sav od Igre˝", navedeno je iz Jaffe.

Kako dalje navode, "Jaffa Crvenka" ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja.

BONUS VIDEO

 (Mondo)