U SRBIJI UPALJEN ŽUTI METEOALARM! RHMZ izdao hitno upozorenje

Republički hidrometeorološki zavod izdao hitno upozorenje.

MONDO/Stefan Stojanović

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje budući da se u narednim danima u Vojvodini očekuje porsat vodostaja na Dunavu. Zbog visokih temperatura koje nas očekuju upaljen je žuti meteoalarm.

"Na Dunavu vodostaji će biti u većem porastu i preći će granice redovne odbrane od poplava: kod Bezdana i Novog Sada 08. juna, kod Apatina 09. juna, kod Bačke Palanke 10. juna i kod Bogojeva, Slankamena i Titela 11. juna", navodi se u upozorenju.

RHMZ 

Kako najavljuju, ovih dana nas očekuje izuzetno tople vreme, uz povremenu oblačnost. Očekuje se da će temperatura u nedelju i ponedeljak dostići čak 36 stepena Celzijusa. Danas, 7. juna, maksimalna temperatura kretaće se od 30 do 33 stepena Celzijusa. U urbanim sredinama očekuju se izuzetno tople noći, naročito tokom vikenda. 

"U prvom delu naredne sedmice na severu Srbije manji pad temperature, dok će se u južnim i centralnim delovima zemlje zadržati veoma toplo. Pojava pljuskova i grmljavina biće veoma retka", navodi se u najavi RHMZ-a.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"VREME JOŠ NIJE UŠLO U SVOJU NAJOPASNIJU FAZU" Nada Macura savetuje: Ovako se zaštitite od NESTABILNIH temperatura i sunčanice  Kurir televizija

(Mondo/A.V.)