GRAD UBIJAO ŽIVOTINJE, LJUDI POVREĐENI! Straobalne posledice nevremena u Srbiji!

Nevreme napravilo haos po Srbiji.

Instagram/_rina.rs/192_rs

Jako nevreme koje je u popodnevnim satima zahvatilo deo opštine Osečina, nanelo je ogromne štete na stambenim, pomoćnim objektima, poljoprivredi i domaćim životinjama u selu Tuđin, Sirdija, Selu Osečini, varošici Osečina i delu sela Plužac.

Štab za vanredne situacije opštine Osečina održao je hitnu telefonsku sednicu i proglasio vanrednu situaciju na delovima opštine zahvaćenim nepogodom. Što hitnije biće formirane komisije za procenu štete.

Grad ubijao kokoške

Pored toga što je grad veličine jajeta uništio fasade, automobile i naneo ogromnu štetu na poljoprivredi, neki od žitelja Osečine su se u trenutku snažnog nevremena našli napolju, te su i sami zadobili povrede. 

Ogromna šteta pričinjena je i na poljoprivredi, a ledenie koje su padale usmrtile su živinu mnogim žiteljima okolnih mesta.

Led lomio šoferke i stakla na automobilima

Snažno nevreme pogodilo je danas popodne zapadnu Srbiju. Padao je grad veličine lešnika. Jako nevreme praćeno kišom i gradom sručilo se i na Krupanj.

RHMZ je ranije već najavio nevreme u Srbiji, a kada tačno stiže pročitajte u posebnoj vesti.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

NEVREME NAD SRBIJOM, OGLASIO SE NEDELJKO TODOROVIĆ: Evo u kojim delovima zemlje se očekuje grad i kad stiže novi TOPLOTNI TALAS  Kurir televizija

(Blic/MONDO/N.D.)