CENE HRANE U CRNOJ GORI OTIŠLE U NEBESA! Duplo skuplje nego prošle godine - ležaljke 25, a parče pice čak 4€

Cene u Crnoj Gori ove letnje sezone znatno su porasle.

RINA.RS

Letnja sezona na crnogorskom primorju uveliko je u toku. Turistima iz Srbije iz godine u godinu ovo je jedna od omiljenih destinacija za letovanje. Iako ovde na odmor dolaze već godinama, ovogodišnje cene hrane, pića i usluga na plažama veoma su ih iznenadile. Iz tog razlog Crna Gora važi za jednu od skupljih destinacija za odmor, pogotovo za višečlanu porodicu.

Tako cene u Budvi i nisu baš pristupačne za svačiji džep. Ležaljke možete da iznajmite za 25 evra u prva tri reda na plaži, dok su one nešto jeftinije malo dalje i iznose 20 evra.

"Manje više uvek je slična situacija kad su cene u pitanju. Pre nego što krene sezona, budu jedne cene, mada su ove godine svakako skuplje. Ranije je moglo da se kupi, na primer, parče pice ili hamburger, konkretno pričamo o prošloj godini i za 2 evra. Sad su cene te hrane duplo skuplje, dakle, pica je četiri evra, hamburger je četiri do pet evra, ponekad i šest. Pričamo naravno o šetalištu, ne o nekakvim fensi restoranima ili bilo kojim drugim objektima", rekao je novinar "Kurira" Ivan Gajić prilikom uključenja u jutarnji program i dodao:

"Ležaljke za sad su 25 evra prva tri reda, 20 evra ostali redovi, ali poučeni ranijim iskustvom, to će otprilike do kraja meseca, početkom avgusta, sve da ode još malo gore, za nekih pet do 10 evra. Onda imamo isto primer neke livade, koje su sad klasične livade i generalno služe ako hoćete da se parkirate ili za šta god. Kad krenu turisti, samo se pojave nekI lanci, neki čovek piše parking tri od četiri evra i onda počne sve da se naplaćuje, jer kažu lokalci pa moramo od nečeg da živimo cele godine".

Kako je dalje objasnio prosečnoj četvoročlanoj porodici ovde je za jedan dan potrebno minimum 100 evra. Generalno svi su stava da je sve prilično skupo i da za prosečan džep ovde baš i nije.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Crna Gora  TikTok/montenegrinbeauty

(Kurir/Mondo/A.V.)