Banje koje Srbi obožavaju, a brzo se stiže iako su preko granice: Cene hrane i pića kao u Beogradu, smeštaj 30€

Mađarska je omiljeno odredište naših ljudi i tamo je banjski turizam veoma popularan.

Izabela23/Shutterstock

Mađarska je poznata po svojim izuzetnim termalnim banjama, a Srbi ih sve češće posećuju. Udaljene su na samo nekoliko sati vožnje od Beograda i pogodne su za sve koji traže kvalitetne wellness i spa usluge. MONDO je istražio koje su to najpopularnije banje u Mađarskoj, koliko vam vremena treba do tamo, kao i koje su cene smeštaja i usluga.

Udaljenost i putovanje

Budimpešta – Glavni grad Mađarske, domaćin je mnogim poznatim banjama. Udaljenost od Beograda do Budimpešte je približno 370 kilometara. Putovanje automobilom traje oko 4 do 5 sati, dok autobusom može da potraje oko 6 do 7 sati.

Hajdúszoboszló – Ovo popularno banjsko odredište se nalazi oko 300 kilometara od Beograda. Putovanje automobilom traje otprilike 3.5 do 4.5 sata.

rcadsoftware/Shutterstock 

Szeged (Segedin) – Smešten na jugu Mađarske, oko 160 kilometara od Beograda, Segedin je lako dostupan i putovanje traje oko 2 do 2.5 sata.

Cene smeštaja

Budimpešta – U Budimpešti možete da pronađete raznovrsne opcije smeštaja. Cene noćenja u hotelima srednje klase kreću se od 50 do 100 evra po osobi za standardnu sobu. Luksuzniji hoteli koštaju od 100 do 200 evra po noći.

Hajdúszoboszló – U Hajdúszoboszló, cene smeštaja su povoljnije. Cene noćenja u hotelima srednje klase su između 40 i 80 evra po osobi. Luksuzniji hoteli i wellness centri koštaju od 80 do 150 evra po noći.

Szeged – U Segedinu, cene smeštaja variraju od 30 do 70 evra po osobi u hotelima srednje klase, dok luksuzniji hoteli mogu biti u rasponu od 70 do 120 evra.

Cene hrane i pića

Budimpešta – cena obroka u restoranu srednje klase kreće se od 15 do 30 evra po osobi. Brzi obrok ili hrana koju možete da kupite na ulici koštaće oko 5 do 10 evra. Cena kafe je otprilike 2 do 4 evra, dok su alkoholna pića u rasponu od 4 do 8 evra.

Hajdúszoboszló – Cene hrane su nešto povoljnije, kao što je povoljniji i smeštaj. Obrok u restoranu srednje klase košta oko 10 do 20 evra, dok brzi obrok može biti od 4 do 8 evra. Kafa se kreće oko 1.5 do 3 evra, dok su alkoholna pića u rasponu od 3 do 6 evra.

Szeged – Cene su slične onima u Hajdúszoboszló. Obrok u restoranu srednje klase može koštati od 10 do 20 evra, a brzi obrok oko 4 do 7 evra. Kafa se kreće od 1.5 do 3 evra, dok su alkoholna pića u rasponu od 3 do 6 evra.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!  Kurir TV