"Između dva zla izabrao bih manje": Pitali smo građane da li bi na izborima glasali za Trampa ili Kamalu

Pitali smo građane za koga bi glasali na američkim predsedničkim izborima.

Mondo

Američki predsednički izbori zakazani su za 5. novembar, dok će zvanični rezultati glasanja biti objavljeni 6. januara 2025. godine. Glasači će imati priliku da odluče o tome ko dolazi na mesto trenutnog predsednika Džozefa Bajdena - republikanski kandidat Donald Tramp ili će to biti demokrata Kamala Haris. Takođe, ovo je i istorijski bitan trenutak za čitavu zemlju, budući da će pobedom na izborima Haris postati prva predsednica u istoriji Amerike.

Kako se izborni približavaju tako se i izborna borba zahuktava. Tim povodom je ekipa portala Mondo pitala građane za koga bi glasali na američkim predsedničkim izborima - Donalda Trampa ili Kamalu Haris.

Mišljenja naših sagovornika su bila podeljena. Međutim, saglasni su bili oko toga da ni jedna ni druga opcija nije najbolja.

"Gledajući situaciju u svetu ja ne bih glasao ni za koga", rekao je naš sagovornik, dok se drugi nadovezao:

"Između dva zla čini mi se da bih izabrao manje, za Trampa. Iako mi se njegova politika prema Bliskom Istoku nimalo ne dopada".

Za pojedine građane u Srbiji pravi izbor bi u ovom slučaju bila bi Kamala Haris

"Pre bih glasao za Kamalu, iako nisam oduševljen ni jednim kandidatom", rekao je mladić i dodao: "Tako da, ako ne bih imao ništa da radim i da sam Amerikanac, otišao bih i glasao za nju".

Još jedan naš sagovornik podržao je Kamalu kao predsedničkog kandidata i istakao njen politički uspon.

"Favorit mi je Kamala Haris. Najviše zbog njenog uspona od deteta razvedenih emigranata do kandidata za predsednika SAD. To može samo Amerika", smatra gospodin.

"To je teško pitanje i izbor koji je neprincipijalan. Tako da nema smisla da se ja o tome izjasnim, ali ima smisla da kažem da je sama priroda takvog izbora pogrešna", rekao je za kraj naš sagovornik.

Ekipa portala Mondo nedavno je sprovela anketu sa pitanjem - Da li znate da nabrojite pet gradova u Hrvatskoj?

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"KAMALA POBEDILA U SVIM KLJUČNIM TEMAMA!" Jelača uživo iz Njujorka otkriva: Tramp nije uspeo da privuče neopredeljene birače  Kurir televizija