Policajka iz Gradačca Dž. S. poslednjih dana suočava se sa teškim optužbama da je bila u vezi sa Nerminom Sulejmanovićem, čovekom koji je u 11. avgusta ubio troje ljudi u tom gradu, te da je upravo ona otkrila gde se nalazi njegova nevenčana supruga N.H., koju je Sulejmanović brutalno ubio pred njihovom ćerkom, prenoseći sve uživo na Instagramu.

Policajka trenutno nije u Gradačcu, već se nalazi u inostranstvu na odmoru, a danas bi trebalo da se vrati u domovinu, piše Jutarnji list.

Kad se vrati, čeka je disciplinski postupak, preti suspenzija u PU Gradačac gde je zaposlena. Ne samo ako je odala N., već i ako se ustanovi da je održavala vezu s osobom iz kriminalnog miljea. Nermin Sulejmanović imao je debeli dosije, višestruko je osuđivan za nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti, prijavljivan je zbog nasilja u porodici i za pokušaj ubistva. Više godina proveo je u zatvoru u Zenici.

Sulejmanovic (3).jpg
Instagram/screenshot/iron_bb24 

Proteklih dana Dž. S. se nije oglašavala, a kada je "Jutarnji" pokušao da stupi u kontakt sa njom, uputila ih je na svog advokata Bakira Hećimovića.

On tvrdi da njegova klijentkinja ne samo da nije odala skrovište žene, nego da nije imala nikakve veze, posebno ne ljubavne, s Nerminom Sulejmanovićem.

"Ono što vam mogu reći je da moja branjenica, nije imala nikakav kontakt s osobom koja je izvršila ova teška krivična dela niti je imala bilo kakva saznanja o tome gde se nalazila osoba stradala u ovom događaju. Istražni organi Tuzlanskog kantona u saradnji sa tužilaštvom sprovode istragu protiv Dženane, ali znamo da nema nikakvih indicija da je ona imala bilo kakvu vezu s ubicom. Policijska je službenica u Gradačcu, mesto je malo i svako svakog zna pa je tako poznato i da je ona uzorna službenica protiv koje nikad dosad nije spoveden disciplinski postupak. Tvrdimo da ona nije nikome dala nikakve informacije o žrtvi, niti je, uostalom, ona bila raspoređena na radno mesto gde bi raspolagala takvim podacima",  rekao je za taj list advokat Hećimović.

Inače, Dž. S. se suočava sa jakim optužbama, a mnogi je čak i vređaju na društvenim mrežama. Njen advokat kaže da pojedini u komentarima pozivaju na linč njegove klijentkinje. 

Nermin sulejmanovic.jpg
Instagram/Screenshot 

"Sve je to neosnovano do trenutka dok ne bude barem indikativnih dokaza da je uopšte imala kontakt sa Sulejmanovićem. Pišu i da je pobegla u Italiju, međutim ona je na godišnjem odmoru i 16. avgusta će se redovno javiti u svoju Policijsku stanicu Gradačac i redovno nastaviti sa svojim zadacima. Ako se uspostavi da Dž. nije imala nikakve veze sa ubicom, pokrenućemo niz tužbi u njenom interesu", kaže advokat.

Kako dodaje, veliko je pitanje i da li Dž. S. uopšte može da se vrati u Gradačac jer je to opasno.

"Mojoj se branjenici preti životom i rano ujutru ću kontaktirati Tužilaštvo tuzlanskog kantona i zatražiti da dobije zaštitu 24 sata i to od strane pripadnika Državne agencije za istragu i zaštitu i to sve dok se ne utvrdi je li ona za bilo što odgovorna što joj se stavlja na teret. Njen život je u ovom trenutku ugrožen", rekao je advokat.

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:

  • 0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
  • 011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
  • 062304-560, od 19 do deset časova

Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

BONUS VIDEO:

USIJANJE 15.08.2023 kurir tv

(MONDO/Jutarnji list)