Sutkinja Lejla N., koja je odbila zahtev policije u Gradačcu da monstrumu Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz N.H., a koju je on potom brutalno likvidirao, podnela je prijavu Federalnoj upravi policije (FUP) protiv MUP Tuzlanskog kantona (TK) i službenika policijske stanice u Gradačcu, saznaje portal Dnevnog avaza.

Navodi se da je Lejla N. i pored izjave nastradale Hećimović, službene beleške pripadnika MUP TK, odbila zahtev da se nasilniku zabrani prilazak nevenčanoj supruzi, koju je pretukao zbog neukusne hrane, a kao obrazloženje sutkinja je navela nedostatak dokaza. 

Dnevni avaz navodi da je, nakon što je rešenje objavljeno u javnosti, Lejla N. otvorila bolovanje, navodeći da se protiv nje vodi hajka. Ona je u prijavi FUP navela da nije mogla da odredi mere zabrane prilaska N.H. jer joj policija u Gradačcu "nije dostavila materijalne dokaze".

U međuvremenu, Kancelarija disciplinskog tužioca VSTV BiH protiv nje je formirala predmet, kako bi se ispitalo njeno postupanje. Dnevni avaz ocenjuje kao sramno obrazloženje predsednice Suda u Gradačcu Spomenke K. da nisu imali sve dokaze, a zanemarili su osnovanu sumnju. Navodi se da je Spomenka K. znala o kakvom se monstrumu radi, jer je radila na njegovim slučajevima.

BONUS VIDEO:

"PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO!" Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA Kurir televizija

(MONDO/Dnevni avaz)