Ministar pravde Krenar Loga rekao je da je Turska dala rok za izručenje Ljupča Palevskog-Palčo, osumnjičenog da je organizator i izvršilac ubistava Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog.

On nije želeo javno da kaže rok, ali je nagovestio da očekuje da to bude uskoro.

"Tokom naše zvanične posete Turskoj rečeno nam je da je sudski deo završen, a administrativni deo ostaje. Po njihovim pravilima mora da potpiše njihovo MSP, zatim ministar pravde. Očekujem da se to desi uskoro. Dali su nam rok, ali ne želim da govorim takve detalje, jer to zavisi od njih, a ne od nas“, rekao je Loga.

Istovremeno je dodao da održava komunikaciju sa turskim vlastima. On je istakao da se i danas, na manifestaciji "60 godina Ustavnog suda", tamo sastao sa predstavnicima.

"Druge komunikacije nema, svi poštanski paketi se zatvaraju na vreme. Nezvanično komuniciramo, danas smo tražili informaciju kada će biti isporuka“, dodao je Loga.

BONUS VIDEO DA LI ĆE U MAKEDONIJI UVESTI SMRTNU KAZNU? Predsednica Makedonske asocijacije novinara UŽIVO: Nova otmica izazvala još veći STRAH

DA LI ĆE U MAKEDONIJI UVESTI SMRTNU KAZNU? Predsednica Makedonske asocijacije novinara UŽIVO: Nova otmica izazvala još veći STRAH Kurir TV

(Mondo/Скопје1.мк/Kurir/M. Š.)