Vatreni crvi pojavili su se u nekoliko turističkih centara, u regionima Sicilije, Apulije i Kalabrije i naštetili su ribarskoj industriji jer se hvataju u breže i za ribolovačku opremu.

Stručnjaci savetuju da prilikom uklanjanja bodlji koristite suve prste ili traku kako biste izbegli trljanje kože, a zaraženi delovi tela osim dezinfekcije operu hladnom vodom. U slučaju alergijskih simptoma ili povišene temperature, savetuje se poseta lekaru.

Prema jednom od komentara, navodno se najverovatnije radi o vatrenom crvu, te prilikom susreta sa njim, kupači moraju biti jako oprezni. Neurotoksin u njihovim čekinjama izaziva vrtoglavicu i glavobolju. Osim toga, vatreni crvi jedu meso.

"Veoma otrovna vrsta morske gusenice - Vatreni crv. Ako ga dotaknete, potrebno je zonu odmah izložiti veoma visokoj temperaturi jer se otrov sa bodljica brzo širi i može izazvati bol poput opekotine, temperaturu, glavobolju koje mogu trajati i do dva dana. Nikako nemojte pokušavati da bodljice maknete rukama ili pincetama jer su bukvalno kao guba - ostaju svugde i lepe se za sve površine. Najbolje ih je eliminisati upaljačem", napisano je u komentaru objave.

Ne dodirujte ih

Njegove reči potvrdilo je još nekoliko njih.

"Samo ga ne diraj. Ako te ubode, na jade si od bolova i iglica koje ne možeš izvući. To je morska gusenica.“, "Vatreni/pakleni crv, česti su na Mediteranu. Nemojte ih dodirivati golim rukama, otrovni su.“, "Ako ga pomaziš, znaćeš zašto ga zovu Vatreni crv.“ smenjivali su se komentari.

A bilo je i onih koji su se našalili na račun neobičnog insekta.

"Silazna vlažno ljigava puzavica. Poznata po svom neuobičajenom psovanju, kad vas vidi zna da opsuje čitavu familiju sve po redu. Bezopasna je, jedino to što psuje pa onda zna da dođe do gaženja iste. Nemojte ulaziti u raspravu sa njom jer zna da joj dođe majka i onda se za***na situacija. Iz porodice je gmizavaca od Pančeva poreklom". napisao je jedan od korisnika.

(Blic, Mondo, I.L.)