• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović:Aktor nastavlja da gradi na Koridoru 10

Izvor MONDO/Agencije

Nakon što je Evropska agencija za suzbijanje prevara optužila grčku kompaniju Aktor za prevaru i pranje novca prilikom izgradnje autoputa u Makedoniji, ministarka građevinarstva kaže da to ne utiče na ugovore koje Srbija ima sa Aktorom.

 Zorana Mihajlović - Aktor nastavlja da gradi na Koridoru 10 Izvor: MONDO/P. Vujić
Izvor: MONDO/P. Vujić

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da je upoznata iz medija sa slučajem da je OLAF optužio grčku kompaniju Aktor za prevaru i pranje novca u iznosu od 50 miliona evra prilikom izgradnje autoputa Demir Kapija - Smokvica u Makedoniji.

OLAF, prema njenim rečima, nije informisao Vladu Srbije o tim problemima, zato što je u pitanju poslovanje Aktora u drugoj državi.

Firma Aktor je angažovan za gradnju deonica Bancarevo-Crvena reka, Crvena reka-Čiflik, Staničenje-Pirot i obilaznici oko Dimitrovgrada.

Ministarka kaže da će sredinom jula biti otvreno 24,5 km auotputa na Koridoru 10 i da je jednu od te dve deonice, koje se puštaju u saobraćaj, upravo radio Aktor, a to je Crvena Reka - Čiflik.

"Iz medija sam upoznata sa problemom Aktora, što se tiče Srbije i Koridora 10 sve informacije o Aktoru su javne. Aktor ima četiri ugovora na Koridoru 10, na nekim od tih ugovora su, kao što je poznato, kasnili, a na nekim su, po informacijama Koridora Srbije, povećali i broj ljudi i mašina", izjavila je Mihajlović.

Kako kaže, što se tiče drugih infromacija do kojih su došle stručne službe ministarstva u vezi sa Aktorom, one su prosleđene nadležnim institucijama.

"Ugovori su i dalje na snazi, jer ne postoji nijedan razlog unutar tih ugovora u odnosu na Koridore Srbije, koji su investitor, da bi ih prekidali. Ostaje da se vidi da li će se zbog kašnjenja Koridori odlučivati na sankcije", navodi Mihajlović.

"U JULU 24 KILOMETRA AUTOPUTA"

Između 15. i 17. jula biće otvorena 24,5 kilometara na istočnom kraku auto-puta na Koridoru 10, od Niša prema bugarskoj granici, najavila je ministarka Mihajlović.

Najveći deo Koridora 10, prema njenim rečima, biće gotov do kraja godine, dok deo kroz Grdeličku klisuru i pored svih napora, ne može biti završen pre početka 2018. godine.

Kako je objasnila, radi se o teškoj deonici kroz Grdeličku klisuru, koja je problematična i pojavljuju se i nepredviđene stvari, poput klizišta.

Na novinarsko pitanje ko je krajem 2015. obmanjivao premijera, pa je on davao javna obećanja da će istočni krak biti gotov do kraja marta ove godine, a čitav Koridor 10 do kraja 2017, Mihajlović je odgovorila da niko nije davao nerealna obećanja niti obmanjivao.

Ona je ponovila da su u pitanju teške i problematične deonice i da "neke stvari nisu mogle da se predvide".

Mihajlović nije odgovorila na pitanje ko je kriv zašto na deonici Čiflik - Crvena Reka, koja treba da bude otvorena u julu, a već je otvorena u decembru 2015. godine, kao poluautoput, još nije stavljen završni, takozvani habajući sloj asfalta.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image