• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF: Nastavite reforme i da sredite javni sektor

Izvor MONDO/Agencije

Šef delegacije MMF Džejms Ruf izjavio je danas da je od ključnog značaja da Srbija nastavi reformski proces, posebno u oblasti reforme javne uprave, gde još nisu ostvareni očekivani rezultati. Vučić nezadovoljan privatnim sektorom.

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda srela se danas sa predstavnicima Skupštine Srbije, kao i dražavnim vrhom ne čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Šef misije Džejm Ruf je, kako se navodi, u razgovoru sa članovima Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava u Beogradu pohvalio postignute rezultate i stanje u budžetu Srbije.

Malo i o većim platama

Kako se dodaje u saopštenju Skupštine, razgovor se dotakao i prostora za smanjenje doprinosa na zarade i poreza čije su stope visoke, mogućnosti podizanja plata i penzija zbog postignutih pozitivnih rezultata, reformi penzijsko-invalidskog sistema, finansijskih problema u budžetima lokalnih samouprava, rešavanju problema u prosveti i zdravstvu i stvaranju uslova za sprečavanje odliva stručnjaka...

"Narodna banka Srbije ima stabilan kurs, postignut je veći privredni rast od očekivanog", ocenio je šef delegacije MMF i dodao da je pred Srbijom i dalje veliki posao kako bi održala ta pozitivna kretanja.

Dodao je da je "jačanje privatnog sektora i priliv novca u budžet kroz povećanje zaposlenosti u privatnom sektoru, od ključnog je značaja".

VUČIĆ: STOJIMO NA PUTU REFORMI ALI PRVATNI SEKTOR MORA BOLJE

Delegacija MMF srela se danas i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučić, premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Dušanom Vujovićem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sastanku da Srbija stoji čvrsto na putu ekonomskih reformi, ali da je nezadovoljan razvojem privatnog sektora.

Iznenađenje: Šta kaže Ana Brnabić o MMF-u

Na sastanku kojem su prisustvovali premijerka i ministar finansija, razgovarano je o kompanijama u okviru hemijskog kompleksa, njihovom restrukturiranju u okviru priprema za privatizaciju, kao i o privatizaciji Galenike i poslovanju Elektroprivrede Srbije, saopštila je pres služba predsednika.

EPS mora neuporedivo bolje

Sagovornici iz državnog vrha i MMF-a su na sastanku razgovarali i o poslovanju Elektroprivrede Srbije. "Elektroprivreda Srbije je popravila svoje rezultate u maju i junu, ali proizvodnja uglja i struje i ukupno poslovanje EPS-a u budućnosti moraju biti neuporedivo bolji uz sprovođenje neophodnih reformi u samoj kompaniji", naglasio je predsednik Vučić.

Šef Misije MMF-a rekao je da su fiskalni rezultati budžeta Srbije odlični i da svi pokazatelji govore o stabilnom trendu rasta ekonomije, o čemu svedoči i veliki suficit ostvaren u prvih šest meseci, navodi se u saopštenju.

MMF: Srbija mora da ima brži ekonomski rast

Vučić je rekao da Srbija stoji čvrsto na putu ekonomskih reformi, stabilne privrede i poboljšanja životnog standarda građana.

On je rekao da je, i pored odličnih rezultata ostvarenih u prvoj polovini ove godine, kao i tokom celokupnog perioda trajanja aranžmana s MMF-om, delimično nezadovoljan razvojem privatnog sektora, malih i srednjih preduzeća.

Prema njegovim rečima Elektroprivreda Srbije popravila je rezultate u maju i junu, ali poslovanje tog preduzeća mora biti neuporedivo bolje uz sprovođenje neophodnih reformi u samoj kompaniji.

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Malinar

Neće se srediti nikad. Ko ga malo sredi dodje vreme da ide sa vlasti pa pozapošljava svoje članove a viškovima dali otpremnine i tako gubitak dobri,a uvek se zaposli više nego što se otpusti

Зоја

Јадни ми са нашом владом када неко други треба да даје упутства како се води држава!!!чему министри и премијери!!!испаде да и моја баба може радити тај посао!!!!

Nirvana

@Зоја Yako Vam je kad se udje u duznicko robstvo....nikako da se resite kredita i njihovog tutorstva...a oni se u sve mesaju ko voda...

special image