• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupela vožnja gradskim prevozom

Beograđani od danas plaćaju skuplji gradski prevoz, a nove cene karata u proseku su veće za osam odsto. Karta na kioscima 32 dinara, markica za zaposlene 1.620, za osnovce 440, studente, srednjoškolce, nezaposlene i penzionere 840 dinara.

Beograđani od danas plaćaju skuplji gradski prevoz, a nove cene karata u proseku su veće za osam odsto, prenosi beogradska štampa.

Najmanje povećanje putnici će osetiti kupujući u kiosku kartu za jednu vožlju. Ona za prvu zonu, umesto 29, od danas košta 32 dinara. Vožnja u drugoj zoni umesto 46 je 49 dinara, dok je karta kupljena kod vozača skuplja pet dinara i košta 45 dinara.

Poskupljenja nisu pošteđeni ni putnici koji kupuju mesečne markice. Zaposleni koji se voze u prvoj zoni mesečno moraju da izdvoje 1.620 dinara, a do sada su na prevoz trošili 1.500 dinara.

Markica za osnovce od danas je 440 dinara, a za srednjoškolce, studente, nezaposlene i penzionere - 840 dinara. Osnovci pretplatnu kartu za drugu zonu sada plaćaju 595 dinara, dok ona nezaposlene, penzionere, studente i srednjoškolce košta 1.100 dinara.

Istovremeno novi cenovnik je zaživeo i u "Lasti". Karta za pojedinačnu vožnju kupljena van vozila košta od 65 dinara u prvoj, do 232 dinara u desetoj zoni.

Grad je poslednji put korekciju cena prevoza odobrio u julu prošle godine. U međuvremenu je dizel poskupeo 43,3 odsto, evrodizel 41,7 procenata, a struja 29 odsto. Upravo to su bili i glavni argumenti prevoznika kada su pre mesec dana ponovo zatražili "prepravku" cenovnika.

Posle analize Uprave za cene poskupljenje je odobreno, ali za osam odsto, jer Memorandum Vlade Republike Srbije dozvoljava skok u visini projektovane inflacije.

Skupština grada je ove godine iz gradske kase izdvojila 4,7 milijardi dinara za subvencije gradskom prevozniku. Iz uprave uveravaju da će sa ovolikim poskupljenjem uspeti da ne probiju planirani iznos dotiranja GSP.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image