• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri firme zainteresovane za "Jat tehniku"

Tendersku dokumentaciju za "Jat tehniku" otkupile su dve firme iz Izraela i jedna mađarska, izjavio je predsednik Sindikata vazduhoplovnih mehaničara Dragan Bogdanović.

Tendersku dokumentaciju za "Jat tehniku" otkupile su dve firme iz Izraela i jedna mađarska, izjavio je predsednik Sindikata vazduhoplovnih mehaničara Dragan Bogdanović.

On nije želeo da precizira o kojim firmama je reč, kako je kazao, da se ne bi ugrozio tenderski postupak, ali je i izrazio zadovoljstvo što se "radi o renomiranim firmama".

Domaći mediji navodili su ranije da su za "Jat tehniku" interesovanje iskazali singapurska kompanija za remont aviona SIT, nemačka "Lufthanza", kao i kompanije iz Rusije, Nemačke, Izraela i Austrije.

Bogdanović rekao je da je sa Agencijom za privatizaciju na sastancima koji su održani prethodnih dana postignut dogovor pa se odustalo od najavljivanog štrajka.

"Osnivanje Skupštine preduzeća koju smo tražili trebalo bi da se završi do kraja sedmice", rekao je on i naveo da je formiranje skupštine u preduzeću važno jer je do pre odvajanja od "Jata", Upravni odbor bio zadužen za donošenje svih bitnih odluka.

"Sve odluke bitne za privatizaciju i posao nema ko da donese. Mi smo sad u vakuumu. Država je vlasnik i jednih i drugih, ali telo koje je nadležno za nas ne postoji", kazao je Bogdanović.

Zaposleni u "Jat tehnici" prošle nedelje su najavili da će započeti štrajk zbog sumnje da "nadležni nameštaju tender", kako bi tu firmu prodali ispod cene firmi "SIT inženjering", kao i zbog toga šo Agencija za privatizaciju nije bila ispoštovala obavezu da se osnuje skupština preduzeća.

Kada jer reč o samom procesu sprovođenja tendera, on je naveo da je prihvaćeno da predstavnici zaposlenih u tenderskoj komisiji ne prihvate bilo koju ponudu koju ocene kao nisku.

Prema njegovim rečima, ostalo je da se samo još da se redifiniše ugovor o servisiranju aviona sa "Jat ervejzom" zbog kojeg "Jat tehnika" gubi puno novca.

"Jat tehnika" je na ugovoru o održavanju aviona sa "Jat ervejzom" izgubila preko 800 miliona dinara za dve godine i svakog meseca gubi 620.000 dolara.

Agencija za privatizaciju je polovinom jula objavila javni poziv za učesće na tenderu radi prodaje 70 odsto kapitala "Jat tehnike", a rok za dostavljanje ponuda je 26. septembar. Procene su da kapital "Jat tehnike" vredi između 100 i 200 miliona evra.

To preduzeće se bavi održavanjem i popravkom aviona i 2005. godine je izdvojeno iz "Jat ervejza", i 100 odsto je u državnom vlasništvu. Kapacitet "Jat tehnike" je 100 servisa aviona godišnje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image