• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova pruga, novi vozovi do Bara 2021.

Izvor mondo.me

Građani će do 2021. godine moći da putuju prugom Beograd - Bar novim vozovima i brzinom između 80 i 110 kilometara na sat, najavila je ministarka građevinarstva i saobraćaja Srbije Zorana Mihajlović.

 Mihajlović - Do Bara novom prugom 2021 Izvor: MONDO/Mladen Stojović
Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Ona je za Radio Televiziju Crne Gore rekla da je Srbija prošle godine rekonstruisala 77 kilometara barske pruge, i to prvi put posle 30 godina.

"Ostalo je još dosta posla, ali ne postoji nijedan razlog da se Barska pruga u potpunosti ne rekonstruiše u relativno kratkom vremenskom periodu. Građani koji su ranijih godina navikli da idu barskom prugom, mogu da očekuju da će za dve godine zaista moći kao nekada da putuju, pre svega novim vozovima”, kazala je Mihajlović, a prenosi Mondo.me.

Što se tiče najava i zainteresovanosti Srbije za kupovinu Luke Bar, treba, prema njenim rečima, sačekati i videti “šta Crna Gora namerava” i “pored činjenice da je to pitanje za Srbiju veoma važno”, i što ta država “ima poseban plan za razvoj kopnenih luka”.

Železnice: Stanica Topčider je sad (stvarno) OK

Ono za šta se Srbija, kako je naglasila, već opredelila je gradnja autoputa do granice sa Crnom Gorom.

Ove godine će, kako prenosi RTCG, pustiti u saobraćaj 103 kilometra od Obrenovca do Preljine, a naredne počinju radovi dalje do Požege. Za nastavak autoputa do Boljara radi se na projektno-tehničkoj dokumentaciji.

"Ostaje deo Požega - Boljare, za koji očekujemo početak radova 2021. godine. Sigurno će se nekoliko godina raditi, jer je to najteža deonica na ovom koridoru”, istakla je Mihajlović.

Za Srbiju je, kako je ponovila, ovaj put važan zbog "izlaska na more".

"Budimo iskreni, u Crnoj Gori živi 30 odsto Srba. Prosto smo povezani, bez obzira što smo posebne države. Postoji i ljudska veza, ali i biznis veza koja je važna za ovaj koridor", smatra Mihajlović.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Za 2-3 godine

Glupa i provaljena SNS tj. Vučićeva fora. Za najviše 2 do 3 godine. Prošlo je godinu dana od tada, vozovi i dalje mile i kasne po nekoliko sati a Srbijavoz se standardno pravi belsav i izbegava odštete povodom zakašnjenja vozova. Smena ministarke i ostalih!

Harli

Zasto bih uopste isao tamo na more...

Đoka

Metro, autoputevi, brze pruge, veće plate i penzije, migovi... za dve, najdalje tri godine.

special image