• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IKEA: Nije nova robna kuća, već...

Izvor mondo.rs

Kompanija Ikea planira da do proleća 2020. izgradi trgovački centar, koji će biti pored već postojeće robne kuće u predgrađu Beograda.

Potpredsednica Vlade i ministarka gradevinarstva, saobracaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlovic, razgovarala je danas sa Stefanom Vanoverbekeom, direktorom kompanije "Ikea" za Jugoistocnu Evropu, o nastavku uspešne saradnje i novoj investiciji koju Ikea planira da realizuje u Srbiji, vrednoj 50 miliona evra.

"Zadovoljstvo mi je što nastavljamo dobru saradnju i što ce Ikea graditi novu robnu kucu u Beogradu. Taj projekat ne samo da ce doneti našoj zemlji nove prihode i investiciju vrednu 50 miliona evra, vec ce doprineti zapošljavanju novih 400 ljudi", rekla je Mihajloviceva, preneo je Tanjug.

Vanoverbeke je zahvalio Mihajlovicevoj, rekavši da je dobra, otvorena saradnja rezultirala nastavkom investiranja u Srbiji, cime ce ukupna vrednost investicija ove kompanije u Srbiji iznositi 120 miliona evra.

Šta (ne) možete u Ikea izlogu (FOTO, VIDEO)

"Plan nam je da na prolece naredne godine zapocnemo izgradnju novog ritejl parka i da bude otvoren na prolece 2020. godine. Predlažem da sa Ministarstvom gradevinarstva, saobracaja i infrastrukture potpišemo Memorandum o razumevanju, kako bismo projekat realizovali efikasno, kao i sve do sada", rekao je on.

Medutim, tokom dana kompanija Ikea saopštila je da ce u Beogradu graditi trgovacki centar, koji ce biti smešten pored njene robne kuce u Bubanj potoku.

U toj kompaniji navode da nije tacno da ce u Beogradu graditi još jednu robnu kucu Ikea, kao što je danas ranije saopštilo Ministarstvo gradevinarstva, saobracaja i infrastrukture.

Kompanija ce, zapravo, graditi ritejl park (Beogradski trgovacki centar) cija bi izgradnja trebalo da pocne na prolece 2019. godine i da bude otvoren 2020.

Na sastanku predstavnika IKEA i Ministarstva je bilo reci i o nastavku saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti.

Vanoverbeke je istakao da Ikea poštuje princip jednakih zarada muškaraca i žena, te da pruža podršku zaposlenima u uskladivanju roditeljskih obaveza sa poslovnim ciljevima.

"'Ikea' je odlican primer poštovanja principa rodne ravnopravnosti i unapredenja položaja žena.

Zajednickim aktivnostima možemo doprineti da se žene ekonomski osnaže i budu ravnopravne u ostvarivanju svojih prava", rekla je Mihajloviceva.

Komentari 32

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

veronika

od toliko brendova sve beograd zemuna nigde mi samo maksi i aman ne dopustivo

62

Dosta je više otvaranja proizvodni pogona(lidl, ikea...) dajte malo trgovine Koliko se zapošljava ljudi još malo pa uvozimo radnike

Penivajz

A kad ce Lidl?

special image