• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo u Srbiji: Posebni uslovi u Lidlu

Izvor mondo.rs

Prvi put Lidl uvodi poček na neko tržište. Mogućnost plaćanja na odloženo čekovima do 150 dana.

 Lidl u Srbiji - plaćanje na čekove Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Najveći diskontni lanac najavio je da 11. oktobra otvara 16 radnji u 12 gradova u Srbiji i da nastavlja širenje na našem tržištu.

Radnje će istovremeno biti otvorene u 12 gradova – Beogradu, Boru, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu i Šapcu.

„Politika” saznaje da će ovaj nemački diskonter, kao i ostali veliki trgovci u Srbiji, davati mogućnost plaćanja na odloženo čekovima do 150 dana.

Ovo je prvi put da Lidl uvodi poček na neko tržište. Na pitanje zašto su se odlučili na ovaj korak i da li je razlog to što konkurencija ima odloženo plaćanje do godinu dana, rekli su da Lidl svoj uspeh zasniva na uniformisanom sistemu, ali da je u izvesnoj meri neophodno prilagoditi se lokalnim potrebama.

"Osim standardnog plaćanja gotovinom i karticama, ponudićemo i opciju plaćanja na odloženo do 150 dana, čekovima velikog broja banaka", rekla je za list Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija Lidl Srbija.

Uvideli smo, dodaje, da se određen broj potrošača u Srbiji redovno snabdeva plaćanjem na odloženo i odlučili smo da im ponudimo tu mogućnost.

"Verujemo da će ih za kupovinu u Lidlu opredeliti, pre svega, svakodnevno povoljne cene i visok kvalitet, u koje mogu da se uvere po otvaranju naših objekata", kaže Petrovićeva u razgovoru za „Politiku”.

Na pitanje kakav će biti odnos domaćih proizvoda i Lidlove privatne robne marke, ona kaže da će asortiman u Srbiji biti jedinstven u odnosu na ostale države u kojima posluju.

"Čak 350 artikala proizvedeno je u Srbiji. Proizvodi domaćih dobavljača biće ponuđeni potrošačima kroz Lidl brendove ili poznate domaće marke. Nakon što se malo bolje upoznamo, u zavisnosti od reakcije potrošača u mesecima koji dolaze, radićemo na prilagođavanju asortimana njihovim potrebama i željama. Jedno će ipak ostati nepromenjeno, a to je cilj „Lidla” da obezbedi najbolji odnos cene i kvaliteta", kaže Petrovićeva.

Od 1.500 artikala koji će biti u ponudi 350 je proizvedeno u Srbiji. Proizvodi domaćih dobavljača biće ponuđeni kroz Lidl brendove ili poznate domaće marke

U Lidlu nisu komentarisali najavu Špara da razmatra dolazak u Srbiju, niti da li je to izazvano njihovim dolaskom na ovo tržište.

Osim asortimana od 1.500 proizvoda, na policama prvog savremenog diskonta u Srbiji naći će se i mali kućni aparati, tekstil, igračke , alati, kućni dekor, oprema za baštovanstvo... Ovi neprehrambeni proizvodi nudiće se na vremenski ograničenim sniženjima. Prve potrošače u Srbiji u Lidl prodavnicama dočekaće više od hiljadu prodavaca.

Ovaj trgovac otvorio je predstavništvo u Srbiji još 2010. godine, a gradnja prvih objekata počela je 2015. godine, najpre u Smederevu, a onda i na ostalim lokacijama širom Srbije. Najveći evropski trgovinski lanac u Srbiji već zapošljava 1.500 ljudi.

Gde Lidl otvara prvih 16 radnji:

Beograd

​Bratstva i jedinstva 2 d

Vojislava Ilića 143

Zemunska 4

Kneza Višeslava 61 v

Save Maškovića 4

Bor – Zeleni bulevar 26 a

Zrenjanin – Pere Dobrinovića 37

Kragujevac – Save Kovačevića 50 b

Leskovac – Kralja Petra Prvog 24

Niš – Vizantijski bulevar 47

Novi Sad – Bulevar vojvode Stepe 2

Smederevo – Hajduk Stankova 2

Sombor - Josifa Pančića 6

Subotica – Pala Papa 1

Užice – Norveških interniraca 1 b

Šabac – Vojvode Janka Stojičevića 1

Otvaranje od novembra do kraja godine

Beograd – Ada

Vršac

Inđija

Jagodina

Kikinda

Kruševac

Pančevo

Komentari 49

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jalijas

Gde si kvrgo?

Av av av

Dokaz da smo najveca sirotinja sa najnizim standardom u evropi i sire!

Mila

Svi znaju koliko smo siromasni

special image