• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siniša Mali: U 2019. predviđen rast BDP-a 3,5 odsto

Izvor MONDO/Srna

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je predlogom državnog budžeta za narednu godinu projektovan realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 3,5 odsto i prosečna inflacija od 2,3 odsto.

 Siniša Mali o budžetu u Skupštini Srbije Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Mali je u Skupštini Srbije istakao da se konacnom stabilizacijom javnih finansija otvorio prostor za napuštanje kriznih mera koje su bile na snazi tokom programa fiskalne konsolidacije.

On je, predstavljajuci poslanicima Predlog zakona o budžetu za narednu godinu, rekao da taj akt predvida veca izdvajanja za investicije, što bi trebalo da utice na dalji razvoj Srbije.

"Budžet za iducu godinu je potpuno uravnotežen, karakteriše ga socijalni aspekt koji je vezan za povecanje životnog standarda, a koje prati povecanje plata i penzija, kao i razvojni aspekt, jer predvida rekordna izdvajanja za kapitalne investicije, koje ce podstaci dalji rast BDP-a", naveo je Mali.

On je napomenuo da su u budžetu, izmedu ostalog, i sredstva za nastavak radova na obilaznici oko Beograda, završetak puta Surcin-Obrenovac, izgradnju autoputa Obrenovac-Ljig, puta Preljina-Požega, kao i Moravskog koridora, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srbije.

Mali je ukazao da ce cilj vodenja fiskalne politike biti održanje niskog deficita, dalje smanjenje javnog duga, ali i korištenje fiskalnog prostora radi podrške privrednom rastu.

Razmatranje Prijedloga zakona o budžetu za narednu godinu je medu najvažnijim tackama dnevnog reda sednice Narodne skupštine Srbije, cije je zasedanje pocelo juce.

Komentari 21

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bomba

Decko ajde oladi!

saša

au koliko je potrebno ovde sendviča

Xy

Znaci toliki rast moze da podnese povecanje cena svega za jedno 10-15 posto, zivi bili pa videli

special image