• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada potvrdila gas na rate

Vlada je usvojila i izmene zakona koje će omogućiti da se poveća garantovani iznos depozita sa 3.000 na 50.000 evra za građane, preduzetnike i mala i srednja preduzeće.

Vlada Srbije odlučila je da građani troškove gasa ubuduće plaćaju u dva dela, rekao je ministar energetike Petar Škundrić i najavio da će od ponedeljka, 27. oktobra, cena goriva biti niža u proseku za 15 odsto. On je kazao da će građani za utrošeni gas plaćati odmah 62,5 odsto, a preostalih 37,5 odsto u narednih šest meseci od plaćanja prvog računa.

Vlada je takođe naložila Ministarstvu za rudarstvo i energetiku da "u neposrednoj budućnosti" u dogovoru s "Gaspromom", preduzme sve aktivnosti, tako da Srbija više nema posrednika u kupovini gasa.

"Razgovaraćemo sa ruskom stranom u želji da nađemo najbolje rešenje koje će biti optimalno prvo za nas, a onda i za partnera sa kojim poslujemo", izjavio je na konferenciji za novinare posle sednice vlade Škundrić.

On je ukazao da Srbija nema izbora kada su u pitanju ponude za kupovinu gasa i upućena je na jednog isporučioca, kao i skoro cela Evropa.

Škundrić je napomenuo i da je Ministarstvu rudarstva i energetike naloženo da u roku od sedam dana pripremi izveštaj o tome kako je došlo do promene akcijskog kapitala u "Jugorosgasu" i ko su nosioci akcijskog kapitala u tom preduzeću.

Ministar je rekao i da je funkcioner SPS-a Dušan Bajatović imenovan za generalnog direktora "Srbijagasa", umesto Saše Ilića.

Vlada je usvojila i izmene zakona koje će omogućiti da se poveća garantovani iznos depozita sa 3.000 na 50.000 evra za građane, preduzetnike i mala i srednja preduzeće.

Reč je o izmenama zakona o osiguranju depozita, o agenciji za osiguranje depozita, kao i o zakona o stečaju finansijskih institucija.

Škundrić je rekao da danas nije bilo reči o izmenama Zakona o akcizama već da će se o tome raspravljati na sednici koja će biti održana za dve nedelje.

Usvojene su i izmene uredbi o restrukturiranju i o tenderskoj i aukcijskoj prodaji, kazao je Škundrić. Kako je ranije najavljeno, izmenama se menjaju uslovi plaćanja prilikom kupovine preduzeća.

Vlada nije danas razgovarala o strategiji privatizacije avioprevoznika Jat.

Kako je dodao, Miloljub Albijanić je imenovan za direktora Zavoda za izdavanje udžbenika, što je do sada obavljao Radoš Ljušić, a Đorđe Bajec je novi vršilac dužnosti direktora Kliničko-bolničkog centra.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image