• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vlada da odustane od povećanja penzija"

Predsednik Ekonomskog saveta Demokratske stranke Srbije Nenad Popović je ocenio je da bi Vlada Srbije trebalo da prihvati preporuku Međunarodnog monetarnog fonda da odustane od povećanja penzija za 10 odsto.

Vlada Srbije trebalo bi da prihvati preporuku Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da odustane od povećanja penzija za 10 odsto, ocenio je u četvrtak predsednik Ekonomskog saveta Demokratske stranke Srbije (DSS) Nenad Popović.

"Odustajenjem od povećanja penzija za 10 odsto Vlada bi zaustavila svoje rasipničko ponašanje u uslovima kada se u zemlji osećaju posledice ekonomske krize", navodi se u izjavi Popovića dostavljenoj medijima.

Predstavnici delegacije MMF-a, koja u Beogradu boravi od 28. oktobra, predložili su Vladi da odustane od vanrednog povećanja penzija za 10 odsto, jer bi po tom osnovu rashodi budžeta u narednoj godini bili uvećani za više od 50 milijardi dinara.

Vlada je 28. avgusta usvojila uredbu o venrednom povećanju penzija za 10 odsto, koje je trebalo da se obračuna na oktobarske penzije. Tu povišicu penzineri bi, kako je bilo predviđeno, dobili 10. novembra, sa isplatom prvog dela oktobarskih penzija.

"DSS je u Skupštini insistirala na tome da se odustane od ovog suludog obećanja i upozoravala na posledice koje bi povećanje penzija moglo da ostavi na makroekonomsku stabilnost zemlje i na životni standard svih građana Srbije", naveo je Popović.

Preporuka MMF-a o odustajanju od te povišice, prema njegovoj oceni, "dolazi kao potvrda odgovorne politike koju vodi DŠ i dokaz da su njene kritike upućene na račun vlade bile apsolutno opravdane".

Vanredno povećanje penzija za 10 odsto u ovoj godini predviđeno je koalicionim sporazumom stranaka koje su formirale Vladu.

Delegacija MMF-a je uključena u pripremu budžeta Srbije za iduću godinu i pregovara o sklapanju novog aranžmana Srbije i te međunarodne finansijske organizacije.

(Beta)



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image