• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS edukuje građane o finansijama

Narodna banka Srbije (NBS) je saopštila da su u svim njenim filijalama u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Užicu i Beogradu, počele su sa radom kancelarije za finansijsku edukaciju građana.

U svim filijalama Narodne banke Srbije, u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Užicu i Beogradu, počele su sa radom kancelarije za finansijsku edukaciju građana, saopštila je u četvrtak NBS.

Otvaranjem tih kancelarija NBS je omogućila da građanima širom Srbije budu dostupne i razumljive sveobuhvatne informacije o finansijskim proizvodima koji se javljaju na našem tržištu, ali i o aktivnostima iz delokruga centralne banke.

Kancelarije za finansijsku edukaciju su snabdevene računarima koje građani mogu da koriste kako bi posetili ne samo internet stranicu NBS, već i sajtove drugih finansijskih institucija.

Uz edukativne materijale koje je NBS izradila za korisnike finansijskih usluga, kancelarije građanima obezbeđuju i stručnu pomoć u vezi svih nedoumica koje imaju na polju ličnih finansija.

Na ovaj način NBS nastavlja aktivnosti usmerene na edukaciju građana, imajući u vidu da im unapređenje znanja iz oblasti finansija omogućava da bolje upravljaju svojim novcem, donose dobre finansijske odluke i preuzimaju odgovornost za njih.

Tako je u septembru prošle godine NBS otvorila novu internet stranicu namenjenu korisnicima finansijskih usluga i najširoj javnosti, na kojoj su objavljeni vodiči za životno važne teme, poput "Polazite na fakultet", "Odvajate se od roditelja", "Dobili ste prvi posao", "Osnivate porodicu"....

Građanima su na sajtu NBS na raspolaganju i korisni alati, kalkulatori, pomoću kojih mogu da provere koliko su zaduženi, da li im je refinansiranje kredita isplativo, kolika bi im bila rata u slučaju promene kamatne stope i slično.

Otvaranjem kancelarija za finansijsku edukaciju građana u svojim filijalama Narodna banka je, između ostalog, omogućila da i građani koji ne poseduju računar mogu da koriste ove i druge korisne informacije o sve brojnijim i sve složenijim finansijskim proizvodima.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image