• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerka Brnabić: Još ćemo videti kolike će biti državne plate

Izvor MONDO/Agencije

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da još nije utvrđeno koliko će biti povećanje plata i da se sa Ministarstvom finansija još radi na tome.

"Nije tačno da je posao u javnom sektoru primamljiviji nego u privatnom. Veliki je izazov da zadržimo kvalitetne ljude u javnom sektoru, jer u privatnom imaju bolje plate i to je pokazatelj ozdravljenja nase ekonomije", kazala je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Zanimaće vas i...

Branbić je istakla da će minimalac biti povećan 11,1 odsto sledeće godine i da je u poslednje tri godine minimalna zarada značajno uvećana.

Podsetila je da je 2017. doneta odluka o povećanju minimalca za 10 odsto, 2018. za 8,6 odsto i sada za 11,1 odsto i istakla da su to ozbiljna povećanja, iako sindikati nisu zadovoljni.

Sa druge strane, vlada gleda kako da poreskim olakšicama to olakša privrednicima, rekla je Brnabić.Zahvalila je poslodavcima što su saglasni sa predloženim povećanjem "minimalca" i istakla da se Vlada Srbije trudi da im poreskim merama olakša poslovanje, kao što je povećenje neoprezovanog dela zarada.

Brnabić je kazala da je svesna da konkurentnost privrede ne može da se bazira na poreskoj politici i da to nije dovoljno.

Podsetila je da će 1. oktobra biti godinu dana od kada je uvedena olakšica jednogodišnjeg neplaćanja poreza za mlade koji prvi put osnivanju svoje firme i videće se efekti te mere, a ako se pokaže uspešno, biće proširena.

Po oceni premijerke, smanjenje poreza je u redu, ali država mora da bude konzervativna u tom postupku kako bi se sačuvala finansijska stabilnost.

Povezane vesti

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

***

A penzioneri ostadose bez povecanja u ovoj godini. Samo socijalna pomoc! Sramota.

Mučenik

Da li je došlo vreme kada ste okrenuli leđa Vučiću? On je o platama rekao još u januaru ove godine, a vi sada kalkulišete. Zbrisaće vas papagaje i klimoglavce, no čiji, njegovi baš. On je matematika, a ne vaša nakaradna kalkulacija i neznanje. Pardon, možda želite da z......te primatelja plata.

građanin bezopasnih amera

Pa ti još ne znas ali sef države zna...

special image