• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSKUPELO GORIVO u Hrvatskoj, DA LI MORA da poskupi U SRBIJI?

Izvor MONDO/Tanjug

Vest iz susedne Hrvatske mogla bi da zabrine vozače i u Srbiji. Gorivo je poskupelo, ali to ne znači da tako mora i kod nas. Tim pre što je i sada, uglavnom, skuplje nego kod "suseda".

Cene goriva na benzinskim stanicama u Hrvatskoj od jutros su povećane, javlja Poslovni dnevnik pozivajući se na podatke Ministarstva privrede.

Eurosuper 95 prosečno je poskupeo za 25 lipa po litri i sada košta 10,32 kune (1,39 evra), a cena dizela je povećana za 19 lipa po litri i iznosi 10,06 kuna (1,35 evra).

Poskupeo je i autogas, koji sada košta 4,52 kune po litri (0,6 evra).

Povećanje cena goriva u Hrvatskoj prognozirano je još od napada na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, za što su odgovornost preuzeli jemenski Huti.

SAD su za napad okrivile Iran, koji odbacuje te optužbe, a u zajedničkoj izjavi su juče Teheran optužile i Velika Britanija, Francuska i Nemačka.

Zbog napada na postojenja saudijske naftne kompanije Aramko došlo je do značajnog pada proizvodnje nafte, mada je Rijad u kratkom roku uspeo da značajno obnovi proizvodnju.

U Srbiji su nadležni iz Ministarstva energetike, ali i Udruženja naftnih kompanija, smirili javnost izjavama da poskupljenja neće biti, bar ne odmah i direktno ovim povodom.

Da do poskupljenja zaista ne mora da dođe, bar ne zbog "svetske cene", pokazuju i odnosi cena u Srbiji i Hrvatskoj. S novom cenom benzin je u Srbiji skuplji za sedam odsto, ali je recimo dizel, i posle poskupljenja, kod "suseda" sada jeftiniji za dva odsto a gas za automobile gotovo osam odsto.

Povezane vesti

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kiza

Neko je vec napomenuo ali na litar benzina 57% je porez,54% na dizel i 50% na gas. Neko pomenuo Rusiju,litar benzina je 70-75 dinara. Kako moze u s.Makedoniji da bude 1€ i Bugarskoj,Turskoj.....itd...

Baki

Mora,jer su kod nas plate skočile na 500 evra,u redu je da sad i cene skoce malo.

Pera lazic

Kod nas je jos prosle nedelje poskupelo

special image