• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CARNEX: Za izvoz u Rusiju prepreka birokratska, sprski kvalitet nije sporan

Izvor mondo.rs

Srpski Carnex nema nikakvih pravih problema sa izvozom u Rusiju, tržište na kome posluje veoma dugo i gde sunjegovi prizovodi nagrađivani, kažu iz kompanije.

Karneks je, kako je istakao, prisutan u zemljama Evrope, sa svojim paštetama i gotovim jelima, njegovi proizvodi nalaze se na rafovima u Australiji i Kazahstanu, a kompanija ima ambiciozne planove i za naredni period i dalje širenje, rekao je generalni direktor kompanije Karneks Mohan Šresta.

"Na tržištu Rusije, koje je svakako jedno od najvećih, i samim tim, najznačajnijih na svetu, prisutni smo već veoma dugo, pre svega zahvaljujući nagrađivanom kvalitetu proizvoda. Recimo, na prestižnom sajmu u Moskvi smo, samo prošle godine, osvojili pet zlatnih medalja i jednu srebrnu", rekao je Šresta.

Možda će vas zanimati

Podsetio je da od juna ove godine, kada je ruska inspekcija donela odluku da postoje neusaglašenosti u standardima, izvoz privremeno obustavljen.

"U javnosti se dosta spekulisalo na tu temu, te moram još jednom da napomenem da se nikako ne radi o nebezbednom mesu lošeg kvaliteta. Većina zamerki, kada je u pitanju Karneks, isključivo su na nivou administrativnih neusaglašenosti, što smo prihvatili kao obavezujuće delove standarda. Kvalitet mesa nije doveden u pitanje nijednom tačkom u izvoznim standardima. Sve administrativne neusaglašenosti su u najkraćem roku uklonjene", kazao je Šresta.

AMBASADOR SRBIJE

"Onoliko koliko nam je važno da na domaćem tržištu budemo jedinica mere kvaliteta mesnih prerađevina, toliko želimo da van granica naše zemlje budemo dostojan predstavnik Srbije. Ovo ne bih nazvao ambicijom kompanije Karneks, već standardom brenda koji održavamo kontinuiranim unapređenjem kvaliteta proizvoda, konstantnom brigom o potrošaču, ali i inovativnom pristupu procesu proizvodnje", rekao je Šresta.

Dodatni izazov sa kojim se kompanije susreće jeste pojava afričke kuge svinja u Srbiji, iako na Karneksovim farmama svinja, zbog izuzetno visokih standarda i nivoa zaštite nema te bolesti, ali je nivou cele države zabranjen izvoz termički netretiranih proizvoda, kao što su fermentisani proizvodi ili sveže meso, u zemlje EU, CEFTE i u Rusiju, kao i transport preko tih zemalja.

Prema rečima generalnog direktora, Karneks ima prednost u sprečavanju zaraze jer ima zatvoren sistem proizvodnje, a na farmama i u celom sistemu pored redovnih mera koje su veoma stroge, uvedena su stroga ograničenja da bi se bezbednost podigla na najviši nivo.

"Mi se nadamo da će situacija sa izvozom uskoro biti bolja, jer smo, sa naše strane, već ispunili važne preduslove za nova tržišta i inovativne proizvode. Ministarstvo poljoprivrede i Uprava za veterinu intenzivno rade na otvaranju tržišta Kine za uvoz svinjskog mesa i mesnih prerađevina od svinjskog mesa iz Srbije", rekao je Šresta.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krle VOLI Dr Mayche

Ne jedem Carnex prerađevine, ali bih rado probao ove što idu za Rusiju!

Oe

@Krle VOLI Dr Mayche Misliš da ima razlike? Ako ih ne jedeš, onda ih jednostavno ne jedeš uopšte.

special image