• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD SE "PRETRESAJU" HRVATI: Da li je Agrkokor nezakonito kupovao po Srbiji?

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Srpska Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) započela je postupak protiv privrednog društva Fortenova Grupa iz Zagreba, naslednice Agrokora.

Postupak je započet kako bi se ispitala koncentraciju "koja je sprovedena iako nije odobrena" sticanjem kontrole nad 21 privrednim društvom u Srbiji, navodi se u Zaključku KZK objavljenom u "Službenom glasniku".

KZK je nedavno saopštila da ispituje sticanje kontrole Fortenova grupe, naslednice hrvatskog propalog konglomerata Agrokora, nad srpskim firmama Frikomom, MG Mivelom, Kikindskim mlinom, Dijamantom i beogradskim PIK-om Vrbovec...

Možda će vas zanimati

Na spisku objavljenom u "Službenom glasniku" nalazi se još 16 firmi među kojima su i trgovinski lanac IDEA, Super Kartica, Kompas, trstenička Nova Sloga kao i TP Angropromet Eksport-Import iz Niša.

SMENE U FORTENOVI

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško jutros je na telefonskoj sednici odbora direktora smenio svoju zamenicu Irenu Veber, prenose hrvatski mediji. Irena Veber i dalje ostaje na poziciji zamenice specijalnog poverenika Agrokora, na koju ju je imenovao Trgovački sud na predlog Vlade.

KZK je Fortenovi ostavila rok od 30 dana da odredi punomoćenika za prijem obaveštenja u Srbiji, i pozvala sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevatnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju pravilnog činjeničnog stanja da ih bez odlaganja dostave Komisiji.

Sve firme su bile pod Agrkorom, dok je postojao, bez problema, čak i kada je ovaj regionalni gigant s centralom u Zagrebu, kupio dva velika trgovinska lanca u Srbiji - Merkator S i Rodu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image