• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'AJDE NANOVO: Ponavlja se tender za JAT Tehniku zbog nepravilnosti

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ministarstvo privrede poništilo je postupak privatizacije JAT Tehnike pre nekoliko dana i ponavlja se drugi javni poziv.

 Ponavlja se tender za JAT Tehniku zbog nepravilnosti Izvor: MONDO/Lana Stošić

Tender se ponavlja iz proceduralnih razloga, što znači da je u procesu prethodnog bilo izvesnih nepravilnosti.

Poništava se postupak prodaje kapitala subjekta privatizacije JAT Tehnika, društvo sa ograničenom odgovornošću za održavanje i popravku vazduhoplova iz Surčina.

Možda će vas zanimati

Sve do sada preduzete radnje u vezi sa ovim postupkom stavljaju se van snage, rečeno je za portal B92 u Ministarstvu privrede.

Ministarstvo privrede je objavilo 24. juna prvi javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala JAT TEhnike, a početna cena na javnom nadmetanju iznosila je 100 odsto procenjene vrednosti kapitala, odnosno 20,4 miliona evra,

Odlukom Ministarstva privrede od 1. avgusta ovaj postupak je proglašen neuspešnim, a drugi poziv objavljen je 2. septembra.

Tokom trajanja ovog postupka, ustanovljeno je da postoje određena pitanja u vezi sa sprovođenjem postupka privatizacije koja je potrebno prethodno razmotriti i rešiti kako bi se ovaj postupak sproveo na ispravan i efikasan način.

JAT Tehnika je preduzeće u vlasništvu države koje se odvojilo od JAT-a 2006. godine.

Ranije je najavljivano da je ova kompanija već trebalo da nađe kupca, ali se na tender za privatizaciju 2008. godine niko nije javio, iako je vrednost kompanije svojevremeno procenjivana na 100 do 200 miliona evra, jer je firma imala posliove održavanja flota za kompanije iz Afrike.

Svojevremeno, za kupca JAT tehnike konkurisao je i arapski fond Mubadala i to preko švajcarske firme SR Tehniks servises, u kojoj je imala većinski udeo.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image