• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Srbija nudi Folksvagenu DUPLO BOLJE USLOVE nego druge zemlje zajedno

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Aleksandar Vučić zamolio je nemačkog gosta, ministra za privredu i energetiku Petera Altmajera da Folksvagenu prenese poruku da je Srbija spremna da pruži i duplo bolju ponudu od onih koje stižu iz konkurentskih zemalja.

Oni zajedno ne mogu da ponude toliko koliko Srbija, rekao je Vučić i istakao da je reč o subvencijama i povlasticama.

"Rekao sam to unapred - sve što ponudite, mi ćemo mnogo više", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara, na zajedničkoj pres konferenciji sa ministrom privrede Nemačke Peterom Altmajerom, i istakao je Srbija već ponudila u novcu maksimalno predviđenu državnu pomoć od 258,5 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Vučić je istakao da nemačka vlada ne može da vrši bilo kakav pritisak na tu kompaniju, ali se direktno obratio Altmajeru sa molbom da prenese Folsksvagenu da će Srbija ponuditi za tu investiciju bolje uslove od drugih.

Vučić je napomenuo da Srbija nije htela odmah da "skoči" kada neka zemlja, poput Turske, ima problem, jer to nije fer, ali da je Srbija spremna da Folksvagenu ponudi najbolje moguće uslove.

Dodao je da je svestan da to ne zavisi od Altmajera jer reč o privatnoj komponiji, ali da se nada da će ta poruka biti preneta.

Kao mogući hendikep Srbije, kada je reč o dolasku Folksvagena, Vučić je pomenuo to što Srbija nije članica Evropske unije.

On je rekao da su neke zemlje povećale svoje ponude, ali je Srbija opet ponudila mnogo više u smislu subvencija i drugih uslova.

Vučić je rekao da ne može više da se ponudi "u kešu" zbog ograničenja državne pomoći, ali kada ne bi postojao limit - opet bismo i u novcu više ponudili od drugih, samo da privučemo tu investiciju.

"Daćemo sve od sebe, a na ljudima iz VW je da odluče. Mi se nikada ne predajemo. Borićemo se, ali ćemo sportski da prihvatimo rezultat kakav god bude", poručio je Vučić.

Altmajer je rekao da se sve zemlje u regionu bore za investicije i da što bolje predstave svoju zemlju i da je siguran da će i Srbija biti u trci za tu investiciju.

Pročitajte i ovo

Komentari 47

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Đoka

Folksvagen, Ford, Tojota, a bogami i Bmv su čuli da su u martu izbori pa se međusobno bore da dođu u Srbiju. Borba je neizvesna. Nude se nova radna mesta, bolji uslovi rada i veće plate ali da li će doći zavisi za koga će narod glasati. Ako Vučić ne pobedi niko nam doći neće.

Rale

U Srbiju dolazi sve veći broj stranih investitora,jer uslove koje Srbija nudi,nemoguće je odbiti!

Maja

Nadamo se da će se Folksvagen odlučiti za našu zemlju!

special image