• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOJNO POLJE KINA: VW juri milion e-automobila, hoće da nadigra Teslu

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Nemački Folksvagen (VW) će povećati proizvodnju električnih automobila na oko milion vozila do kraja 2022. godine, kako bi pretekao globlanog lidera Tesla motors. Glavno bojono polje Kina, gde je VW "domaći" a Tesla pridošlica.

Ako se planirana proizvodnjaostvari, to će nemačkom proizvođaču omogućiti da pretekne Tesla motors. Glavno bojno polje biće u Kinu, ocenjuje Rojters, gde Folksvagen već sprema svoje dve postojeće fabrike za proizvodnju električnih automobila u narednoj godini koje će, prema planovima, imati proizvodni kapacitet od 600.000 vozila.

Možda će vas zanimati

Američka kompanija Tesla i dalje nastoji da ostvari svoj cilj proizvodnje od preko 500.000 automobila godišnje izgradnjom nove fabrike u Šangaju, dok se VW može osloniti na postojeću radnu snagu u svojim dvema fabrikama u Antingu i Fošanu kako bi proizveo automobile sa nultom emisijom štetnih gasova, navodi Rojters.

Nemačka kompanija sa sedištem u Volfsburgu reorganizovaće do 2022. godine svojih osam pogona širom sveta, koji će biti specijalizovani za proizvodnju električnih automobila, tvrde viši rukovodioci VW-a za Rojters.

Tako bi VW mogao da postane najveći svetski proizvođač automobila sa nultom emisijom štetnih gasova, ocenjuje britanska agencija.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image