• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UTRNULA BEOGRADSKA BERZA: Trgovanje državnim obveznicama smanjilo aktivnost

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Na Beogradskoj berzi je u oktobru bila najslabija investiciona aktivnost od februara, čemu je doprinelo i slabije trgovanja državnim obveznicama.

Brokersko-dilerska kuća Momentum sekjurities saopštava da je ukupan promet u trgovanju u prethodnom mesecu iznosio je 1,9 milijardi dinara (16,5 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio 0,2 odsto na 749,9 poena.

Akcija Komercijalne banke imala je najveći promet, a vrednost je blago porasla na 3.300 dinara, ali je najveći deo prometa od 177,7 miliona dinara ostvaren u rasponu cena od 3.250 do 3.280 dinara.

Možda će vas zanimati

"Solidno se trgovalo i akcijama Jubmes banke koje su pale 4,3 odsto na 6.505 dinara uz promet od 114 miliona dinara, dok je promet akcijae Naftne industrije Srbije vredeo nepuna 64 miliona dinara, a vrednost akcije se zaustavila na 672 dinara.

Dobitnike u "indeksnoj korpi" predvodio je Aerodrom "Nikola Tesla" čije su akcije skočile 3,8 odsto na 811 dinara, dok se akcija Meser Tehnogasa "domogla" novog godišnjeg maksimuma od 12.700 dinara uz rast od 2,4 odsto.

Gubitnike je predvodila Galenika Fitofarmacija čija je akcija pala 6,5 odsto na 2.900 dinara, dok se akcija Alfa plama spustila 1,9 odsto na 30.300 dinara.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image