• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

COOL ili UŽASNO? I Merkator otvara prodavnicu bez prodavaca

Autor . Izvor Tanjug

Zaboravite na "male razgovore" s prodavcima, za tople preporuke ili pitanja za savet, u modi su prodavnice bez prodavaca. I slovenački Mekator uskoro će da se pohvali prvom "pametnom" ili tzv. pop up prodavnicom poput svetskih lanaca.

 Merkator otvara prvu prodavnicu bez prodavaca Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Slovenci staju rame uz rame sa velikim igračima poput lanaca Tesko, Sejnsberis, Karfur, Volmart... i uskoro će se i u regionu okusiti "draži" kupovine uz "razgovor" sa mašinama.

"Razvijamo uzbudljiva rešenja. Prateći model iz inostranstva, uskoro ćemo otvoriti testnu pop-up trgovinu u kojoj će moći da se kupuje bez prisustva prodavaca", izjavila je Kristina Gregorc, pomoćnica predsednika Merkatora Tomislava Čizmića za ljubljanski list "Delo".

Možda će vas zanimati

To je, kako objašnjava, "mobilna prodavnica za prolaznike i sve one koji žele novo iskustvo kupovine: nadzor ulaza/izlaza, elektronski cenovnik, samouslužne blagajne za plaćanje karticama, virtuelni asistent za pomoć u kupovini i slično", prenosi portal Indikator.ba.

Ukoliko vam detaljniji savete nisu potrebni, ne verujete u preporuke profesionalaca tipa "ne, mislim da je ovo više za vas", ili jednostavno zazirete od prodavaca, "mašinska" prodavnica je prava stvar.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

n

To upravo to nam treba jer najvise mrzim udjem u trgovinu i prodavac me pita izvolite sta zelite ili ono tipa zelite li još nesto i takve glupisti plus bde mi nad glavom ko da cu da ukradem nesto zato ovo je odlicno resenje tako treba sve da bude bez prodavaca dodjes uznes sta zelis bez konverzacije platis i ides cao .

Tommy Gavin

Nek onda u trgovini bez trgovaca prodaju i nepostojećim kupcima. Sve dok plaćate račune u banci, pošti, kupujete u trgovini sa prodavcima, do tada ćete i vi imati redovne i sigurne poslove i prihode. Ako nas sve budu mijenjali mašinama, onda će biti gomila na ulici, nezaposlenih, gladnih - i nadasve spremnih da dođu do sredstava za život nelegalnim putem. Ovo je usmjereno protiv ljudi, ne u našu korist! Samo za prebogate koji će se ovakvim postupcima dodatno bogatiti, na štetu širokih masa. Pamet u glavu - samo aktivizmom protiv ovakvih tendencija.

special image