• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GASTARBAJTERI "podbacili", po unosu novca pretekli ih STRANI INVESTITORI

Autor .. Izvor Tanjug

Gastarbajteri više nisu "najveći investitori" u Srbiju. Tokom prošle godine slilo 2,96 milijardi evra kroz lične doznake pojedinaca iz inostranstva, što je petnaestak odsto manje od rekordnih stranih investicija u 2018.

Od ukupne sume iz EU zemalja u Srbiju stiglo je 1,87 milijardi evra, dok je iz zemalja koje su van EU ukupno bilo doznačeno 1.089 miliona evra, objavio je Eurostat.

Iz Srbije je po istom osnovu tokom 2018. godine otišla suma od 201 milion evra.

Možda će vas zanimati

Evropski rekorder po doznakama pojedinaca, kao apsolutnom iznosu, bio je Portugal u koji je za godinu dana kroz lične transfere stiglo 3,6 milijardi evra, sledi Rumunija sa 2.977 miliona evra, a Srbija, iako sa manje stanovnika i bez članstva u EU, je na trećem mestu.

Lične doznake u Hrvatsku iznosile su 1,7 milijardi evra, ka Bosni i Hercegovini - 1,3 milijarde, Severnoj Makedoniji 200 miliona a Crnoj Gori 228 miliona evra, objavio je Eurostat.

Međutim, ako se stvar pogleda po glavi stanovnika ovih po veličinama veoma različitih zemalja, vidi se da su najviše "vezani za kuću" Hrvati, koji su slali 425 evra po glavi stanovnika, a najmanje Makedonci, sa 95 evra. Za Srbiju taj podatak visokih 387 evra po stanovniku.

Srbija je prošle godine, prema podacima UNCTAD, imala priliv stranih direktnih investicija od 4,1 milijarde dolara (3,5 milijardi €) .

Na adrese građana Srbije od rođaka i prijatelja iz inostranstva poslato je tokom 2017. godine 2,7 milijarde evra.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trofazni Komarac

Ja mislim da je to vise neg dovoljno..a razlog da ce se pare sve manje slati je da su strane zemlje jakoo zategle kais i napravile sistem da sto vise para ostane u zemlj.a ne da se iznose kao godinama unazad..Tako da imas da prezivis..i jos malo za sebe ili malo vise..

Bzvz

Salji svojim familijama meni nikad nije niko nista poslao kakva je to nebuloza,kao mi zivimo od njih dajte molim vas..Sete se Srbije samo kad im gori pod nogama imao sam jednog takvog rodjaka koga sam se odrekao kad je stalno lupetao nikad vise u "Srbistan" a evo ga vratio se jer nije mogao da vraca kredu tako "gde je sve dzabe"/

Astro West

Gde bre da salju kada ova drzava dere preko doznaka pa niko nije bas toliko lud ljudi digli ruke tamo se svaki evro tesko zaradjuje kolika god da je plata i prvo kad stignete na zapad naucite da cenite vrednost svakog centa i jos da vas drzava peljesi ma ajd bezi .

special image