• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOŠ LOŠIH VESTI IZ NEMAČKE: Tisenkrup u gubitku, gasi 6.000 radnih mesta

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Nemački čelični gigant Tisenkrup je saopštio danas da u 2019. neće isplatiti dividendu akcionarima jer se gubitak upetostručio u odnosu na prošlu godinu. Očekuje još veći minus, davanje otkaza i tri oporavka.

Akcije nemačkog konglomerata su se stropoštale za 11,7 procenata, nakon tog upozorenja nove glavne izvršne direktorke Martine Merc, izveštava Rojters.

Neto gubitak nemačke kompanije u poslovnoj godini završenoj 30. septembra porastao je na 304 miliona evra sa prošlogodišnjih 62 miliona evra. U finansijskom izveštaju se navodi da kompanija očekuje da će gubitak u tekućoj fiskalnoj godini biti produbljen.

Možda će vas zanimati

Prilagođena dobit pre kamata i poreza (EBIT) pala je za 44 odsto na 802 miliona evra, a kompanija predviđa sličan nivo i za poslovnu 2019/20.

MUDIS SNIZIO IZGLEDE NEMAČKIM BANKAMA

Procenu budućih izgleda nemačkog bankarskog sektora smanjene su sa "stabilnih" na "negativne" zbog slabe profitabilnost u okruženju niskih kamatnih stopa. Ova sumorna prognoza dolazi samo dan nakon što je Evropska centralna banka (ECB) upozorila da pad profitabilnosti banaka predstavlja jednu od najvećih pretnji ekonomskom rastu Evrozone.

Prema finansijskom izveštaju, u 2018/19. godini registrovan je negativan slobodan tok gotovine od 1,1 milijardi evra (pre spajanja i akvizicija), a očekuje se da će taj iznos ove godine biti povećan.

Tisenkrup namerava da zatvori 6.000 radnih mesta i da proda svoje preduzeće za proizvodnju liftova, što je, prema oceni Rojtersa, krajni pokušaj da zaustavi gomilanje gubitaka.

Sve nade za ublažavanje pritiska na bilans, kompanija sada polaže u prodaju svog biznisa sa liftovima, koji bi mogao da dostigne cifru do 17 milijardi evra, dodaje britanska agencija. Iz Tisenkrupa su naveli da očekuje obavezujuće ponude za to preduzeće sledeće godine.

Nedavno je otkaze najavio i Folksvagen, ali na menadžersim pozicijama.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan Sd

Ovih domaćih hejtera ovaj klinaca nema nigde da objašnjavaju kako rade železare i što su nastupili problemi..Ma verovatno usled toga što je planeta Zemlja ravna..

special image