• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEZ IZNENAĐENJA: Na tenderu za rasvetu pobednik prema očekivanjima

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Na tenderu JP za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar pobedila je novosadska kompanija čiji se katalog "poklopio" sa navodima traženog.

  Novi Pazar - Tender za novogodišnju rasvetu izmenjen, pobednik očekivan Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Novosadska kompanija Ilumina jedina je dostavila ponudu na tender za kupovinu novogodišnje rasvete posle čega je odlučeno da joj bude dodeljen ugovor, saznaje radio Sto plus.

Ta firma dostavila je cenu od 1.497.230 dinara bez poreza na dodatu vrednost za novogodišnje dekorativne ukrase navedene u tenderskoj dokumentaciji, a među kojima su svetleće ledenice, zvezde, Sneško Belić i meda.

Radio Sto plus je ranije izveštavao da je otkrio da je prvobitni tender za nabavku rasvete bio sastavljen tako da je direktno favorizovao Iluminu time što je tražena nabavka ukrasa kompanije Blačere iluminejšen (Blachere IIllumination) ili odgovarajućih, kao i dva različita "3D motiva", sa specifičnim šiframa i tačnim dimenzijama, bez objašnjenja o kakvim ukrasima se radi.

Možda će vas zanimati

 Ti "3D motivi" istog proizvođača, sa identičnom šifrom, traženim dimenzijama i težinom, nalaze se u katalogu te novosadske kompanije, u oblicima ukrasnog Sneška Belića i medveda.

Nakon pisanja radija na negovom portalu, to javno preduzeće izmenilo je tendersku dokumentaciju tako što je opisalo kako bi približno trebalo da izgledaju svetleće zvezde i ledenice, kao i "3D motivi", za koje su naveli da su u obliku "Sneška Belića i mede, bez navođenja da moraju biti proizvodi "Blaćere Illumination" ili odgovarajući.

Ovo je treći, ujedno i najvredniji, tender za kupovinu novogodišnje rasvete u poslednjih nekoliko godina u Novom Pazaru.

Prvi je sproveden krajem 2015. godine, bio je vredan više od ; 800.000 dinara i na njemu je pobedila kompanija Amksvel grupa (Maxvell group) iz Beograda.

Druga nabavka, vredna oko 600.000 dinara, bila je krajem 2017. godine, a posao je dodeljen firmi Dži-ti lajt (GT light) iz Užica.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image