• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budžet 2020: Sledi rasprava o amandmanima, NIP se predstavlja odmah potom

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Poslanici Skupštine Srbije završili su načelnu raspravu o Predlogu budžeta za 2020. godinu. Sledi rasprava o amandmanima, kojih ima 120, a ministar finansija je najavio nacionalni investicioni plan po usvajanju Budžeta.

  Poslanici završili načelnu raspravu o Budžetu, slede amandmani Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Budžet je jedina tačka dnevnog reda ove sednice Skupštine Srbije, a vreme za načelnu raspravu bilo je duplirano i iznosilo je 10 sati.

Predlogom budžeta predviđeni su budžetski prihodi od 1.314,5 milijardi dinara i rashodi od 1.334,7 milijardi dinara, tako da će deficit iznositi 20,2 milijarde dinara, odnosno 0,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Možda će vas zanimati

U načelnoj raspravi predlagači su rekli da je budžet razvojni i isplaniran sa ciljem podizanja životnog standarda građana, dok je opozicija, od koje deo poslanika bojkotuje plenum, kritikovala predlog navodeći da je budžet predizborni i nerealan.

Poslanici rad nastavljaju u ponedeljak, kada će početi razmatranje više od sto podnetih amandmana.

NACIONALNI INVESTICIONI PLAN ZA KOJI DAN

Očekuje se da će Budžet biti usvojen do kraja meseca, a negde za to vreme ministar finansija Siniša Mali najavio je da će biti predstavljen javnosti predlog Nacionalnog investicionog plana za narednih četiri ili pet godina,.

"Narednih dana, a najkasnije za nedelju ili dve, kao sto je predsednik Vučić i obećao, izaći ćemo sa pedlogom NIP-a", rekao je Mali u skupštini tokom rasprave o predlogu budžeta za 2020. godinu.

Kaže da je predviđeno da se utroši 200 miliona evra dodatno na ono što ide u budžetu za pronatalnu potitiku i podršku našim mladima, kao i mladim bračnim parovima.

Ističe da se NIP užurbano priprema i da će biti izdvojeno 500 miliona evra za podršku mladima, za izgradnju stanova za mlade, kao i dodatne subvencijama za njihovo zapošljavanje.

Kaže da je u okviru prava korisnika iz oblasti zaštite porodice i dece u 2020. planiriano 65 milijardi dinara, što je za 1,9 milijardi više nego u 2019.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image