• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukanović bi da Luku Bar da Emiraćanima, a Solunce interesuju Srbi

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da Luka Bar interesuje investitore iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok su u Beogradu za dolazak Srba spremnost pokazali iz Luke Solun.

  Luka Bar i Luka Solun - interesovanja investitora iz Emirata i Srbije Izvor: MONDO/Anto Baković

Đukanović je "ponudio" Bar tokom prve zvanične posete UAE i dodao da je Luka Bar važan infrastrukturni objekat koji treba da omogući dinamičan razvoj i kvalitetniju vezu Crne Gore sa svetom, prenose "Vijesti".

Đukanović je dodao da je ekonomska saradnja sa UAE bazirana na vrlo snažnim investicionim aktivnostima kompanija iz Emirata u Crnoj Gori.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, u oblasti turizma, pored pozitivnog iskustva u Porto Montenegru i Porto Novom, postoji nekoliko interesantnih lokacija i na moru i na planinama, gde investitori iz Emirata žele da učestvuju.

"Proizvodnja hrane je imperativ budućeg razvoja Crne Gore. Svaki novi hotel je potrošač hrane i za nas je pitanje da li ćemo tu potrošnju zadovoljavati samo uvozeći hranu ili ćemo nešto učiniti da dodatno iskoristimo neiskorišćene poljoprivredne površine u Crnoj Gori i proizvedemo dovoljno hrane i pospešimo izvoz", rekao je Đukanović.

Nedaleko od Crne Gore, u Beogradu istovremeno gostuju čelnici Luke Solun, koji su sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zoranom Mihajlović, razgovarali u okviru posete predstavnika Grčko-srpske privredne komore.

Predsednik Luke Solun, Sotiris Teofanis, upoznao je ministarku sa planovima razvoja solunske luke, ali i mogućnostima ulaganja luke Solun u nove terminale koji bi bili u Srbiji i u regionu.

Naglasio je da je za luku Solun saradnja sa Srbijom ne samo ekonomsko pitanje, već i pitanje tradicije.

"Novim investicijama želimo da obezbedimo pristup najvećih prevoznika luci Solun kako bismo bili regionalni transportni centar. Takođe, želimo da investiramo u Srbiju u takozvane 'suve luke', odnosno kontejnerske terminale koji bi zapravo bili kapije solunske luke u regionu", istakao je Teofanis.

"Srbija je središte i nezaobilazni deo transportne i saobraćajne mreže jugoistočne Evrope i svaki vid saradnje u ovoj oblasti za nas je od velikog interesa. Želimo saradnju sa lukom Solun, sa kojom smo kroz istoriju imali jako dobre odnose i želimo da naše kompanije što više koriste ovaj vid transporta", istakla je Mihajlović.

Na sastaku je dogovoreno da se što pre formira posebna grupa za saradnju između Ministarstva i Grčko-srpske privredne komore, koja bi odredila konkretne planove i projekte zajedničke saradnje.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image