• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EU SAVIJA KIČMU: Veće kvote za uvoz govedine iz SAD

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Poslanici Evropskog parlamenta odobrili su danas povećanje uvoza američke govedine u Evropsku uniju, a istovremeno su kritikovali Trampovu politiku pritiska preko tarifa.

 RAT TARIFA - EU uvela veće kvote za govedinu iz SAD Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Istovremeno kada je EZ malo "savila kičmu" pred američkim pritiskom, Trampova administracija kritikovana je zbog uvođenja carina na uvoz metala i pretnji većim tarifama na automobile i auto-delove iz EU.

Evropski parlamentarci su sa 457 glasova "za", 140 glasova "protiv" i 71 suzdržanih, glasali za plan koji će omogućiti američkim poljoprivrednicima veći udeo u postojećoj kvoti od 45.000 tona od 2020. godine, prenosi agencija Rojters.

Možda će vas zanimati

Glasanje je pratilo i usvajanje rezolucije kojom se traži ukidanje carina koje je američki predsednik Donald Tramp uveo na evropski čelik i aluminijum i povlačenje njegove pretnje o povećanju tarifa na evropske automobile i auto-delove.

Poslanici su, takođe, pozvali Vašington na saradnju s Briselom kako bi se pronašlo rešenje za spor oko subvencija proizvođačima aviona (Erbasu i Boingu), pri čemu su obe strane tužile jedna drugu pred Svetskom trgovinskom organizacijom.

STO je u oktobru zvanično odobrila Sjedinjenim Državama uvođenje tarifa na 7,5 milijardi dolara vredan uvoz robe iz EU, u slučaju vezanom za subvencionisanje evropskog proizvođača aviona Erbasa.

Evropska komisija, međutim, očekuje da će joj STO početkom iduće godine odobriti mogućnost odmazde, u postupku koji se vodi sbog subvencija odobrenih američkom Boingu.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image