• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krediti za poljoprivredu: Svetska banka daje Vladi još 50 miliona $

Izvor mondo.rs Izvor Fonet

Mala i srednja srpska poljoprivredna gazdinstva moći će da unaprede svoju konkurentnost uz podršku upravo odobrenog kredita Svetske banke od 50 miliona dolara.

 Poljoprivrednici dobili kredit Svetske banke Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Odbor izvršnih direktora SB je odobrio kredit za Srbiju koji će pomoći pomoći vladine napore da se unapredi izlazak na tržište odabranih poljoprivrednih domaćinstava, saopštila je danas Svetska banka.

Kroz podršku investicijama u proizvodnju malih i srednjih gazdinstava i u bolji informacioni sistem u poljoprivredi, projekat treba da poveća konkurentnost ovog sektora i da otvara nove ekonomske mogućnosti u seoskim sredinama, dok se zemlja približava članstvu u Evropsku uniju.

Možda će vas zanimati

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji, Stiven Ndegva, rekao je da poljoprivreda ima važnu ulogu u privredi Srbije i da je cilj projekta da pomogne vladi Srbije da preusmeri sredstva sa subvencija na ulaganje u ruralni razvoj i na finansiranje malih i srednjih proizvođača, naročito na jugu i jugoistoku zemlje.

Projekat će podržati korišćenje poljoprivredne savetodavne službe i savetovališta za vođenje biznisa za poljoprivrednike koji se kvalifikuju za donacije.

Cilj je osposobljavanje poljoprivrednih domaćinstava da povećaju efikasnost, izlazak na tržište, da im se omogući pristup kreditima i da se bolje zaštite od rizika.

Sredstva će biti upotrebljena i za podršku Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da više koristi javne baze podataka kroz unapređenje i modernizaciju postojećeg informacionog sistema i njegovo uključivanje na platforme javno dostupnih podataka, što bi koristilo poljoprivrednicima u Srbiji i omogućilo im da imaju informacije o klimatskim uslovima i kretanjima na tržištu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image