• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojeno i u Skupštini: Od januara penzije po "švajcarskom modelu"

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim se uvodi indeksizacija penzija po "švajcarskoj formuli."

"Švajcarska formula" znači da će penzije ukupno 1,7 miliona penzionera u Srbiji rasti po švajcarskom modelu koji podrazumeva usklađivanje sa 50 odsto inflacije i 50 odsto rasta prosečne zarade.

Među novinama je da će vanbračni partner moći da nasleđuje porodičnu penziju, pod uslovom da je najamnje tri godine proveo u vandbračnoj zajednici ili da imaju zajedničko dete.

Možda će vas zanimati


Zakonom se uređuje i status osoba koje rade na teritoriji Srbije za stranog poslodavca koji nema registrovano preduzetništvo ili predstavništvo u Srbiji.

Utvrđene su i novine koje se odnose na policijske službenike, koji se izjednačavaju sa profesionalnim vojnim licima u slučaju nastanka invalidnosti, jer im se ostavlja mogućnost da obavljaju druge poslove koji nisu policijski.

Skupština je danas usvojila i i izmene i dopune Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Zakona o republičkim i administrativnim taksama, Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Zakona o porezima na imovinu.

Izglasali su i prestanak važenja Zakona o privremnom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava.

Usvojene su i izmene i dopune Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara.


Pročitajte i ovo

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Još samo to

Fali još samo jedna mala sitnica, da imamo standard kao u Švajcarskoj.

Milos

Znaci i policajac ce, kao i vojnik do sada, samo da gleda kako da prevari drzavu i ode u invalidsku, a posle da nastavi da radi negde i prima i platu i penziju?? Pod uslovom da ga mrzi da ceka da ode u "starosnu" penziju sa 50 godina, dok obican narod radi do 65...

Aaaaa

@Milos lupaš gluposti !! Suprotno od te tvoje priče je !!! Čovek koji nije sposoban za vojnu ili policijsku službu je sad nigde !! Ovi ne mogu da ga penzionišu zato što kao može da obavlja druge poslove !! I onda na papiru imaš čoveka a u praksi ga nemaš !!

special image