• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUDIĆE SE IVICI TODORIĆU: Potvrđena prva optužnica protiv gazde Agrokora

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Optužno veće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je danas optužnicu protiv vlasnika propalog regionalnog giganta Agrokora Ivice Todorića i još tri osobe.

Hrvatski tajkun i saradnici se terete da su oštetili taj koncern za 1,25 miliona evra.To je prva optužnica protiv Todorića, a zagrebačko tužilaštvo ju je podiglo tokom septembra.

Optužnica tereti Todorića da je svoj bivši koncern oštetio plaćanjem fiktivnih savetodavnih usluga švajcarskoj kompaniji.

Možda će vas zanimati

Optuženi su i nekadašnja izvršna potpredsednica za poslovanje i poslovni razvoj u Agrokoru, Piruška Canjuga, bivši direktor zadužen za građevinske investicije Ante Huljev, i jedan državljanin Austrije.

U optužnici koju je ranije objavilo tužilaštvo, navodi se da su Canjuga i Huljev bili stvarni vlasnici švajcarskog trgovačkog društva.

Po podizanju optužnice u septembru, Todorić je rekao da je ona "nesumnjivo" podignuta po nalogu premijera Andreja Plenkovića i "njegovih poslušnika" da bi se prikrila "otimačina, pljačka i uništavanje Agrokora, čija je vredna imovina prebačena na firmu Fortenova.

Todorić je još od kraja 2017. pod istragom osumnjičen da je nezakonito pribavio više od milijardu kuna (134 miliona evra).

Istragom su obuhvaćeni i njegovi sinovi Ivan i Ante Todorić, kao i još 12 osoba, uglavnom bivših Agrokorovih menadžera.

Po otvaranju afere "Agrokor" krajem 2017. Ivica Todorić je pobegao u Veliku Britaniju koja ga je godinu kasnije izručila Hrvatskoj.

Neko vreme je bio u pritvoru u Zagrebu, ali je ubrzo pušten uz kauciju od 7,5 miliona kuna (milion evra) i zabranu napuštanja Zagreba.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image