• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad i Slovenci žele Folksvagen

Izvor mondo.rs

Ministar ekonomije Slovenije Zdravko Počivalšek je u poseti sedištu Folksvagena u Volfsburgu tokom koje će nemačkom automobilskom gigantu ponuditi saradnju sa slovenačkom auto-industrijom.

Glavne teme razgovora ministra Počivalšeka sa menadžmentom Folksvagena biće razvoj električne mobilnosti i prezentacija investicionih prilika za Folksvagen u Sloveniji, saopšteno je iz slovenačkog Ministarstva ekonomije i tehnologije.

Poseta Počivalšeka gigantu nemačke industrije dolazi u trenutku kada je VW privremeno obustavio planove preseljenja dela svoje proizvodnje iz srednje na jugoistok Evrope.

Možda će vas zanimati

Pozivajući se na namečke medije, zagrebački "Jutarnji" list piše da će nemačka kompanija konačnu odluku o tome da li će graditi fabriku u Turskoj ili ne doneti u februaru.

"Tako u vodu padaju sve najave hrvatskog ministra privrede Darka Horvata od pre mesec dana da će Hrvatska ući u bitku za izgradnju VW-a u našoj zemlji", navodi obaj list.

Kao najizglednija lokacija nove Folkswvgenove fabrike spominjana je okolina Izmira u Turskoj, ali je kompanija stavila na čekanje tu odluku zbog zategnutih odnosa Nemačke i Turske usled turske vojne intervencije u Siriji. Pored Izmira, kao kandidati za privlačenje investicije VW-a su pominjani Bugarska, Rumunija i Srbija.

Prednost je, međutim, davana Turskoj zbog veličine tržišta i činjenice da se u regionu na koju navodno cilja Folskvagen već nalaze fabrike drugih automobilskih industrija, pa postoji dovoljan broj kvalifikovanih radnika

"Ukoliko odustane od nove fabrike u Turskoj, VW bi proizvodnju automobila marke Pasat i Superb, koji se trenutno sklapaju u češkom gradu Kvasiniju, prebacio najverovatnije u Bratislavu", navodi "Jutarnji".

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bcb

Mogu do sutra da ga zele.Oni su zacrtali Tursku i cao.

special image