• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspisan tender za izgradnju druge piste na "Moravi"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Vojnograđevinska ustanova Beograd oglasila je nabavku radova za projektovanje i izgradnju druge piste aerodroma "Morava" u dužini od 2.265 metara, putem pregovaračkog postupka bez javnog poziva za podnošenje ponuda.

Kako navodi portal eKapija, u konkursnoj dokumentaciji navedeno je da je izrada tehničke dokumentacije neophodna radi potrebe uključivanja Aerodroma "Morava" u civilni vazdušni saobraćaj, s obzirom na to da je aerodrom pretežno služio kao vojni aerodrom.

"Za izradu tehničke dokumentacije neophodno je izvođenje terenskih istražnih radova sa pratećim geodetskim radovima, kao i izvođenje ostalih pratećih radova, a radi izdavanja sertifikata aerodroma", navodi se u konkursu.

Možda će vas zanimati

Rok za izradu idejnog projekta je 10 dana po potpisivanju ugovora, za izradu tehničke dokumentacije i geodetska merenja poslednji dan decembra, dok je izradu idejnog rešenja potrebno završiti najkasnije do 31. januara 2020.

Među uslovima tendera koje treba da ispune ponuđači, navodi se i da je potrebno da su pre objavljivanja poziva za tu javnu nabavku izvršili radove u vrednosti od najmanje 500 miliona dinara na izgradnji manevarskih površina.

Ponude se dostavljaju neposredno ili putem pošte na adresu Vojnograđevinske ustanove u Beogradu, najkasnije do 19. decembra. Otvaranje ponuda i pregovarački postupak biće obavljeni istog dana.

Prema ranijem pisanju medija, Vlada Srbije je donela rešenje kojim se izdvaja 155 miliona dinara iz budžeta za izgradnju nove piste, jer je postojeća građena za vojne avione koji su lakši.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dovani

Pa ne radi ni prva!

special image