• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Komercijalnu banku stigle tri ponude

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Za prodaju akcija Komercijalne banke pristigle su tri obavezujuće ponude.

 Komercijalna banka - prodaja akcija - tri ponude - najnovije vesti Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Na tender za prodaju Komercijalne banku u predviđenom roku stigle su tri obavezujuće ponude, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

Ponude su otvorene i konstatovano je da su kompletne odnosno da sadrže elemente predviđene tenderskom dokumentacijom za drugu - obavezujuću fazu tenderskog postupka.

Možda će vas zanimati

Kako je navedeno, u roku previđenom javnim pozivom, u procesu tenderske prodaje akcija Komercijalne banke a.d. Beograd, koje su u neposrednom vlasništvu Republike Srbije, podnete su tri obavezujuće ponude.

Tenderska komisija Ministarstva finansija je na današnjoj sednici otvorila prispele ponude u prisustvu ponuđača koji su podneli obavezujuće ponude u drugoj fazi tenderskog postupka.

Predmet današnje sednice i javnog otvaranja prispelih obavezujućih ponuda je da se konstatuje blagovremenost podnetih ponuda, kao i njihova potpunost odnosno da ponude sadrže sve neophodne elemente propisane u ovoj fazi tenderskog postupka.

Radi transparentnosti procesa, ovlašćeni predstavnici svih ponuđača koji su dostavili obavezujuće ponude, pozvani su da prisustvuju otvaranju.

Ministarstvo će, u narednim danima, uz asistenciju finansijskog savetnika izvršiti analizu i ocenu pravovremeno dostavljenih obavezujućih ponuda, radi njihovog rangiranja.

Kvalifikovani ponuđači će biti obavešteni o rang listi, a podnosiocu najbolje rangirane ponude istovremeno će biti dostavljen i poziv da pristupi pregovorima, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Mediji su preneli da su obavezujuće ponude dostavili Rajfajzen banka, AIK banka i NLB banka.

Prvobitni rok za dostavljanje obavezujućih ponuda u postupku prodaje akcija Komercijalne banke a.d. Beograd bio je 2. decembar, pa je krajem novembra produžen do 16. decembra.

Ministarstvo finansija je tada saopštilo da je rok za dostavljanje ponuda produžen pošto su to tražili učesnici u tenderskom postupku.

Takođe, ministarstvo je 26. novembra objavilo da je država otkupila 34,58 odsto akcija Komercijalne banke od Evropske banke za obnovu i razvoj i (EBRD) i Međunarodne finansijske korporacije (IFC Capitalization Fund), po ceni od 217 miliona evra.

Na taj način, uspešno je završena konsolidacija vlasničke strukture u Komercijalnoj banci i omogućeno je Republici Srbiji da potencijalnom kupcu ponudi na prodaju 83,23 odsto običnih akcija, a u skladu sa procesom privatizacije koji je u toku.

Ta tranaskcija usledila je nakon akvizicije 6,89 odsto običnih akcija u vlasništvu švedskog i nemačkog fonda, Svedfund i DEG, koja je okončana 26. juna ove godine.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image