• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"MIŠEVI" BEŽE: Švajcarsko-holandska firma odustala od Severnog toka 2

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Švajcarsko-holandska kompanija Olsis (Allseas), koja je polagala cevi na podvodnom delu nemačko-ruskog gasovoda Severni tok 2 pored danske obale, povukla je svoja dva broda sa Baltičkog mora, izveštava Blumberg.

Ol sis je objavio odluku da obustavlja operacije po dnu Baltičkog mora i da izlazi iz projekta vrednog 11 milijardi dolara pre nego što je američki predsednik Donald Tramp u petak potpisao zakon (o državnoj potrošnji za 2020.) kojim se predviđa uvođenje oštrih sankcija kompanijama uključenim u izgradnju tog gasovoda, prenosi Raša tudej.

Sankcije bi obuhvatile zamrzavanje imovine kompanija u SAD-u, ukidanje viza za njihove zaposlene i stavljanje same firme na "crnu listu".

Možda će vas zanimati

Nemačka i Rusija su negodovale zbog novih oštrih sankcija, pri čemu je Berlin kvalifikovao taj potez kao mešanje u unutrašnje stvari. Moskva je istovremeno saopštila da će taj projekat, koji je u finalnoj j fazi, bez obzira na američke kaznene mere biti završen.

Evropska komisija je takođe saopštila da su države EU protiv bilo kakvih sankcija na čijoj su meti njihove kompanije koje legalno posluju, nakon što su SAD najavile paket kaznenih mera protiv firmi koje učestvuju u projektu gasovoda Severni tok 2.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov takođe je juče rekao da će gasovodi Severni tok 2 i Turski tok biti pokrenuti uprkos američkima sankcijama i dodao da Rusija planira da na sankcije odgovori novim merama.

SAD se protive izgradnji Severnog toka 2 navodno zbog preterene izloženosti zemalja EU a njihovih NATO partnera ruskoj energetici, a u suštini žele do prodaju svoj ukapljeni gas Evropi. 

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image